Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaZdravljeZdrava ishrana5 namirnica koje trebate jesti ljeti

5 namirnica koje trebate jesti ljeti

Teška i pržena hrana rijetko kome odgovara ljeti pa je najbolje iskoristiti ove tople dane na lagane obroke od lokalnih namirica, koje će nas zasititi, a od kojih nećemo brojati kile viška.

1. BOROVNICE

Na tržnicama, a i u centrima plave se bobice koje mnogi vole. Spadaju u kategoriju super hrane jer su pune antioksidansa i stoga pomažu u borbi s upalama. Ako ih ne volite same, ubacite ih u kolač.

2. PARADAJZ

Još jedna superhrana u kojoj uživamo svakog ljeta, od cherry paradajza koji idealno odgovara kao mali  zalogaj uz svaki obrok, preko slasnog volovskog srca, do šljivara koji najbolje odgovara za domaći paradajz sos. Bogat je antioksidansima, a čuva zdravlje kože i kose.

3. TIKVICE

Možemo ih pripremiti na bezbroj načina, od pohovanih, zapečenih do punjenih tikvica. Nemaju puno kalorija, a imaju puno C vitamina.

4. KRASTAVCI

Idealna namirnica za ljetno osvježenje, a najbilje ide uz pavlaku i kopar. Sadrži silicij, kalij, magnezij, vitamin C, zahvaljujuči čemu su dobri za kožu, a posebno se preporučuje osobama s visokim krvnim pritiskom.

5. MLADI GRAH

Sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline, lecitin, kalij, kalcij, željezo, fosfor, magnezij, cink i natrij. Odličan je izvor bjelančevina, folne kiseline, vitamina B6, K, B2 i B3. Ako vam se ne jede varivo, iskoristite ga za salatu.
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO