Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeL’Oreal prepoznao potrebe Roditeljske kuće

L’Oreal prepoznao potrebe Roditeljske kuće

Ponekad novac nije jedina vrsta pomoći. Kada je Roditeljska kuća u pitanju potrebe su mnogobrojne. Svakako jedna od potreba jeste održavanje njene okoline, dvorišta i zelene površine gdje u lijepim ljetnim danima djeca s roditeljima izlaze i provode svoje vrijeme.
Svaka promjena njima je dobrodošla, a dvorište i parkić za djecu Roditeljske kuće predstavljaju za njih baš onu vrstu promjene koju trebaju.

Kako je pomoć Udruženju potrebna i u ovom segmentu prepoznali su zaposlenici iz društveno odgovorne kompanije L'Oreal. Oni su odlučili da svoj volonterski dan koji nazivaju „L'Oreal Citizen Day“ posvete baš djeci oboljeloj od raka, Udruženju „Srce za djecu“ i Roditeljskoj kući.
Naime, L'Oréalov Citizen Day (Dan Građana) cjelodnevni je volonterski događaj u sklopu kojeg se zaposlenici širom svijeta okupljaju kako bi istaknuli značaj volontiranja, solidarnosti među ljudima i posvetili svoje vrijeme društveno odgovornom djelovanju.

L'Oreal svake godine u okviru ovog dana biraju jednu nevladinu organizaciju i ranjivu grupu društva kako bi im pomogli i pružili podršku kroz praktične aktivnosti. Ove godine taj izbor je bilo Udruženje „Srce za djecu“ i Roditeljska kuća, gdje su zaposlenici-volonteri L'Oreal kompanije odlučili zelenu površinu oko Roditeljske kuće učiniti ljepšom. Mnogo aktivnosti je bilo posrijedi, kao što je farbanje zida u krugu Kuće, reparacija ljuljačke te farbanje klupa u parku Roditeljske kuće, sadnja novih biljaka i uređenje zasađenih površina ukrasnim kamenjem i malčem. Također su kroz projekat kupili kosilicu te pokosili i uredili zelenu površinu oko Kuće.

Dvorište Roditeljske kuće sada sija, osvježeno je i lijepo, te spremno za mališane da izađu, igraju se i odmaraju na zraku.
„Ova vrsta akcije nam je bila baš potrebna. Svake godine različite volonterske grupe pomognu nam pri uređenju dvorišta, a vrlo često sami roditelji koriste priliku da kao kroz vid okupacione terapije pokose travu u dvorištu. Ove godine pomoć je stigla od zaposlenika L'Oreala u BiH i veoma smo im zahvalni što su prepoznali ovu našu potrebu. Sretni smo što je dvorište sada ugodnije oku, urednije i spremno za lijepe dane. Sigurni smo da djecu čeka mnogo lijepih dana i u dvorištu kao i unutar Roditeljske kuće“, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu“.
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO