Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleŠumarski fakultet u Sarajevu ove godine obilježava 70. godišnjicu uspješnog rada

Šumarski fakultet u Sarajevu ove godine obilježava 70. godišnjicu uspješnog rada

Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu ove godine obilježava 70 godina postojanja i uspješnog rada. Ovaj značajan jubilej jedne od najstarijih visokoškolskih instutucija u Bosni i Hercegovini, Šumarski fakultet će obilježiti nizom prigodnih aktivnosti.
Tako će od 10. do 12. oktobra/listopada ove godine u Sarajevu biti održan  Međunarodni simpozij Čovjek – Šuma –Nauka – PEFOSS, na kojemu će se okupiti više od 200 učesnika,  a predavači na Simpoziju će biti neki od vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti šumarstva i hortikulture.
U proteklih 70 godina kontinuiranog rada, Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu obrazovao je i odgojio generacije inženjera, magistara i doktora nauka u oblasti šumarstva i hortikulture, koji predano brinu o uzgoju, gazdovanju, efikasnom iskorištavanju i zaštiti šume kao najznačajnijeg resursa Bosne i Hercegovine.
„Diplomanti, magistranti i doktoranti Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu zahvaljujući ovdje stečenim znanjima se usavršavaju na najpoznatijim i najprestižnijim svjetskim fakultetima i institutima u oblasti  šumarstva i hortikulture. Predano radimo na podizanju kvaliteta obrazovanja, a činjenica da diplomanata, magistranata i doktoranata sa našega Fakulteta gotovo da nema na biroima za zapošljavanje najbolje govori o kvalitetu kadrova koji stiču znanja na Šumaroskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu“, kaže prof.dr. Mirzan Dautbašić, dekan Šumarskog fakulteta Univertziteta u Sarajevu.
Sedam decenija uspješnog rada Šumarskog fakulteta bit će obilježen i brojnim drugim aktivnostima, koje će svoju kuliminaciju imati krajem godine na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 70. godišnjice Šumarskog fakulteta u Sarajevu.
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO