Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaZdravljeZdrava ishranaTrik Jamieja Olivera zbog kojeg ćete uvijek napraviti savršenu salatu

Trik Jamieja Olivera zbog kojeg ćete uvijek napraviti savršenu salatu

Jeste li ikada koristili sušilo za salatu? Ovo egzotično, ali na svjetskom tržištu sveprisutno kućansko pomagalo omogućava vam da nakon pranja kristalke, radiča, matovilca, endivije ili neke druge vrste lisnate salate odstranite sav višak vode.
61522780 Možda vam malo vode u salati ne smeta, no upravo će ona oslabiiti okus dresinga te tako unazaditi okus cijele salate.
Jamie Oliver tvrdi da dobro posušena salata bolje upija dresing, ali i osiguravajaću hrskavost cijelog jela. Ako nemate ovo pomagalo u kući, britanski šef savjetuje da salatu stavite u čistu kuhinjsku krpu, dobro je zavežete i okrećete dok ne upije sav višak vode. Tako pripremljenu zelenu salatu pomiješajte s mrkvom i svježim krastavcima narezanim na trakice, svježim listićima mente, bosiljka, peršuna ili nekim drugim začinskim biljem kako biste je dodatno aromatizirali.
Ubacite bučine ili lanene sjemenke, orašaste plodove i komadiće sira kao što su feta, mozzarella ili neke od plavih pljesnivih vrsta. Ubacite li barem jedan od tih elemenata, salata neće biti dosadna, tvrdi Jamie Oliver.
I na kraju, ne zaboravite na preljev. Slavni britanski kuhar tvrdi da se dobar preljev pravi od maslinovog ulja i octa (ili limunova soka) u odnosu 3 naprema 1. Drugim riječima dresing napravite s tri kašike ulja i jednom kašikom octa, nešto papra i soli.
Čime još možete obogatiti salatu i preljev, pogledajte u videu Jamieja Olivera na YouTubeu.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO