Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaZdravljeStudenti medicine i projekat InciSioN B&H

Studenti medicine i projekat InciSioN B&H

U maju 2018. Udruženje studenata medicine Bosne i Hercegovine- BoHeMSA postalo je bogatije za InciSioN B&H tim. InciSioN B&H je dio InciSioN- Internacionalne studentske hirurške mreže koja se bavi edukacijom, istraživanjem i javnim zalaganjem na području globalne hirurgije i koja obuhvata preko 2000 studenata, mladih doktora i specijalizanata hirurgije, anestezije i akušerstva.
Cilj InciSioN B&H tima je da kroz svoje aktivnosti- edukacija, istraživanje i javno zalaganje omogući studentima i mladim ljekarima BiH da doprinesu pozitivnim promjenama u oblasti hirurgije, anestezije i akušerstva. Također funkcija InciSioN B&H je da omogući zainteresovanima internacionalnu suradnju, prijateljstvo i učešće u projektima InciSioN internacionalne mreže.
Zalaganje za globalnu hirurgiju, anesteziju i akušerstvo ima za cilj da na nivou cijelog svijeta unaprijedi lječenje pacijenata koji se nalaze u zdravstvenom stanju koje zahtijeva hirurški zahvat. Posebna pažnja se posvećuje spriječavanju osiromašivanja ljudi kojima je potrebna operacija, a koji moraju da snose djelomične ili potpune troškove iste, pod motom-Nobody should be pushed into poverty for needing surgical care (Niko ne bi trebao biti gurnut u siromaštvo zato što mu je potrebna operacija).
Studenti InciSioN B&H tima se nadaju da će s svojim kolegama doprinijeti poboljšanjima u bh zdravstvu.
Na facebook i instagram stranici svi zainteresovani za rad InciSioN B&H mogu da prate aktivnosti:
https://www.facebook.com/IncisionBiH/
https://www.instagram.com/incision_bosnia/?hl=hr
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO