Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaZdravljeZdrava ishranaNovo iz Lactalisa BH Dukat Fit sa okusom kafe: 130 mg kofeina...

Novo iz Lactalisa BH Dukat Fit sa okusom kafe: 130 mg kofeina i 30 g proteina

Dukat Fit, inovativna linija mliječnih proizvoda obogaćenih proteinima na bh. tržištu predstavlja novi proizvod – Dukat Fit sa okusom kafe. Za nova fit jutra, popodnevna okrepljenja, svakodnevne izazove u kojima su mentalna snaga i fizička izdržljivost ključ uspjeha, novi proizvod kompanije Lactalis BH domaćim potrošačima nudi idealan omjer od 130 mg kofeina i 30 g proteina.
 Kao i ostali proizvodi iz linije Dukat Fit, i ovaj novitet predstavlja nutritivno izbalansiran lagani obrok ili međuobrok, pogodan za konzumaciju „u pokretu“, odnosno tokom fizičke aktivnosti ili neposredno nakon.

„Ovo je šesti okus koji predstavljamo u okviru Dukat Fit linije proteinskih mliječnih napitaka koji su zbog svoje nutritivne vrijednosti preporučeni sportašima, rekreativcima i svima koji upražnjavaju neki oblik fizičke aktivnosti. No, ovaj put osim proteina, koji pomažu obnovu mišićne mase, naš novi proizvod donosi dodatnu energiju u vidu 130 mg kofeina koji, kao stimulans motoričkih sposobnosti, povećava izdržljivost. Svakako, osim sportašima i rekreativcima, napitak je preporučljiv i svim ljubiteljima kafe, koji u njegovoj konzumaciji mogu uživati svakodnevno“, izjavio je Haris Kadenić, voditelj sektora marketinga Lactalisa BH.

 Sve više zainteresovanih za fizičku aktivnost
 Prema podacima Instituta za istraživanje tržišta i medija – Mediana, u 2017. godini u BiH prisutan je rastući trend brige o zdravlju, gdje na uzorku fizički aktivnih ispitanika, njih 22 % vježba jednom sedmično, dok je još više onih koji češće praktikuju vježbanje te ih 27% vježba dva do tri puta sedmično.
„Od pojavljivanja na našem tržištu do danas, Dukat Fit je brzo postao omiljeno okrepljenje fizički aktivnim osobama, a posebnu popularnost ostvario je u trkačoj zajednici BiH. Stoga smo i premijerno predstavljanje našeg novog proizvoda upriličili u sarajevskom Vilsonovom šetalištu, gdje su polaznici Škole trčanja jučer imali priliku uživati u novom napitku -Dukat Fit sa okusom kafe“, pojasnio je Kadenić.

„Osvježenje nam je uvijek dobrodošlo, a proteini još više. Super da ste ubacili  još jedan okus, a sviđa mi se jer imam varijantu 2 u 1 – kafa i proteini u jednom napitku. Lajk za novi okus“, komentar je Maje Mujanović, članice trenerskog tima Škole trčanja.
Osim Dukat Fit proteinskog napitka sa okusom kafe, na policama bh. trgovina dostupni su još okusi: Dukat Fit vanilija, Dukat Fit čokolada, Dukat Fit banana, Dukat Fit jogurt tropsko voće i đumbir te Dukat Fit jogurt jagoda i crveno voće.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO