Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanja"1. Memorijalna noćna trka Dženan Memić"

"1. Memorijalna noćna trka Dženan Memić"

Za vrijeme svog prerano prekinutog života Dženan Memić cijenio je sport, bavio se rekreativno trčanjem, te se u slobodno vrijeme kontinuirano zalagao za dobrobit zajednice i donirao u dobrotvorne svrhe. U ime očuvanja sjećanja na tragično stradalog  Dženana, njegovi rođaci i prijatelji odlučili su zajedničkim snagama organizovati memorijalnu trku u Velikoj aleji, kojom je i Dženan redovno trčao.
Shodno viziji da trka što više sjeća i podsjeća na Dženana, sav novac prikupljen od uplate za startne pozicije namjenjen je kao donacija izabranim udruženjima na prostoru BiH, a koja djeluju dobrotvorno u korist građanske zajednice te predstavljaju vrijednosti i prate ciljeve koje je Dženan cijenio.

Među odabranim udruženjima je i Fondacija za budućnost Bosne i Hercegovine koja podržava “1. Memorijalnu noćnu trku Dženan Memić” koja će se održati 11. avgusta 2018. godine na Ilidži u Sarajevu.
“Trku organizuje porodica Memić u čast njihovog  sina Dženana Memića. Cilj ove trke je da stvori trajno naslijeđe Dženana Memića koji je bio strastveni trkač. Porodica želi osigurati da sjećanje na Dženana živi putem prikupljanja sredstava kroz događaj i podrške mladim ljudima Bosne i Hercegovine. Naša fondacija je izabrana kao jedna od neprofitnih organizacija koje su partneri organizatora. Želimo da se zahvalimo Dženiti Memić i njenoj porodici jer su prepoznali važnost našeg rada i izrazili saučešće prema njoj i njenoj porodici u nadi da će uskoro naći mir i pravdu. Nekoliko članova našeg odbora, stipendista i dobrovoljaca će se kandidirati za Dženana, radi bolje budućnosti svih mladih u BiH.” izjavila je za naš portal Alisa Balić  Marketing officer “Bosnia and Herzegovina futures foundation”.
Prijave za trku počinju 1.6.2018. godine, nemojte biti samo dio publike, ne dopustite da život protrči pored vas, već potrčite i vi!
Udruženje Zdravi Tim koje se bavi humanim radom i inače je izdavač Zdravog portala, odlučilo je također podržati  “1.Memorijalnu noćnu trku Dženan Memić”.
Hoćete li nam se i vi pridružiti?
Ako želite sudjelovati u ovom plemenitom cilju ili donirati sredstva molimo vas posjetite:
https://dzenan-memic.jimdosite.com/or
https://www.facebook.com/NTDzenanMemic/
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO