Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisUspješno povezivanje slovenačkih i bh. kompanija na događaju „I FEEL SLOVENIA“

Uspješno povezivanje slovenačkih i bh. kompanija na događaju „I FEEL SLOVENIA“

Jučer je u Sarajevu, u organizaciji Ambasade Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini (BiH), i kompanija: NLB Banka d.d., Sarajevo, NLB Banka a.d., Banja Luka, Triglav Osiguranje d.d., Petrol BH Oil company,d.o.o, Gorenje BIH i firme Kolektor CCL d.o.o., u Rezidenciji Republike Slovenije održan događaj „I feel Slovenia“ koji je okupio istaknute kompanije u BiH koje na različite načine ostvaruju saradnju sa Republikom Slovenijom.
Kompanije organizatori, koji sa velikim uspjehom posluju u BiH, na ovaj su događaj pozvali svoje poslovne partnere, prestižne privrednike iz cijele zemlje.

Cilj okupljanja je uzajamno povezivanje poslovnih subjekata koje je ključno za razvoj bh. tržišta jer vodi do boljih rezultata u poslovanju, te mogućnosti u smislu pronalaženja novih poslovnih prilika. U vrlo ugodnom ambijentu gosti su imali priliku upoznati se sa gastronomskom ponudom Slovenije i slovenačkim vinima.
Jedna od ključnih aktivnosti ambasada Republike Slovenije u svijetu je podrška jačanju trgovinske razmjene, prisutnosti slovenačkih firmi na stranim tržištima i internacionalizaciji slovenačkih firmi. Današnji događaj govori o obostranom interesu Slovenije i Bosne i Hercegovine za nastavak jačanja poslovne saradnje, trgovinske razmjene među državama i traženju novih mogućnosti u cilju daljnjeg privrednog rasta i napretka,naglasila je ambasador Republike Slovenije, NJ.E. Zorica Bukinac u svom pozdravnom govoru.

 Firme organizatori događaja su istakli da su veoma ponosni što su učestvovali u ovom  događaju jer smatraju da je uvezivanje preduzeća na ovaj način od velike važnosti za unapređenje poslovnog ambijenta naše zemlje, te da će otvoriti vrata aktivnijoj uzajamnoj saradnji.
 
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO