Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaZdravljeZdravi životMeđunarodni dan porodice prilika za podizanje svijesti o važnosti dentalnog zdravlja

Međunarodni dan porodice prilika za podizanje svijesti o važnosti dentalnog zdravlja

Petnaesti maj se od 1993. godine obilježava kao Međunarodni dan porodice, što za cilj ima podizanje svijesti o važnosti porodice te promovisanje načina na koje osnovna jedinica društva može da se zaštiti.
Kako bi obilježili ovaj dan u skladu sa svojim uvjerenjima, u sarajevskoj dentalnoj klinici Saradent će u utorak, 15.05.2018. ugostiti porodice sa djecom tokom organizovane besplatne zabavno-edukativne radionice namijenjene djeci uzrasta 3 – 7 godina. Tokom radionice, djeca će učiti o važnosti zdravlja zuba, o hrani dobroj za zube i pravilnoj oralnoj higijeni. Mališani će zajedno sa maskotom – vjevericom Sunny iz trebevićkog Sunnylanda aktivno učestvovati u radionici i uz dosada najzabavniji besplatan pregled dobiti poklon paketiće sa hranom dobrom za zube, te učiti o zanimljivostima u vezi s oralnim zdravljem učiti doktora iz klinike Saradent u savremeno opremljenoj dječijoj ordinaciji.
“Vjerujemo da su za dobro dentalno zdravlje presudne porodične navike. Radionica koju organizujemo za djecu jedan je od načina promovisanja važnosti pravilne i uopšte oralne higijene te skretanje pažnje na to da se osnove zubnog zdravlja stiču dobrim primjerima iz porodice”-  riječi su doktora Reufa Čolaka iz dentalne klinike Saradent.
Radionica je otvorena za porodice koje se prijave putem web stranice saradent.ba.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO