Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisBusiness Development Day u okviru sajma Isplori2018.

Business Development Day u okviru sajma Isplori2018.

Danas je sajam Isplori2018, bio domaćin B2B susreta između potencijalnih investitora i projekata koje su aplicirali izlagači i svi zainteresirani kao potencijalnu mogućnost uspostavljanja saradnje. Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza” je nevladina i neprofitna organizacija civilnog društva koja radi na unaprijeđenju prava i zaštiti osoba sa intelektualnim teškoćama i predstavila je projekte Udruženja iz segmenta sporta „Moje pravo na sport“ i  Sportske igre Oaze i Specijalne Olimpijade BIH te pozvala sve prisutne da se uključe ili podrže njihove aktivnosti putem partnerske saradnje na obostranu korist.

Sportski savez Unsko-sanskog kantona prezentirao je kratki film o sportskim dešavanjima i turističkim potencijalima u tom Kantonu. Također su pozvali sve zainteresirane privredne subjekte da podrže ili se aktivno uključe u realizaciju uspješnih sportskih projekata kao što su Una Regata, Ključka regata, Krajiška zmija i mnogi drugi.

Treći projekat koji je predstavljen potencijalnim investitorima i učesnicima sajma je EYOF 2019. EYOF  predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina , a domaćin zimskog omladinskog festivala EYOF 2019 su gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo. EYOF2019 je najveći multi-sportski događaj za mlade Evrope koji ih obrazuje i motiviše da se bave sportom i usvajaju zdrav način života. Prisutnim učesnicima današnjeg susreta prezentovana je cjelokupna koncepcija festivala EYOF 2019 i brojni benefiti koje će imati kako sportska zajednica tako i zajednice na lokalnom, kantonalnom i državnom nivou posebno u segmentu sportske infrastrukture koja ostaje državi BIH nakon završetka projekta. Posebno su istakli njihov program volontera i pozvali zainteresirane da se prijave i budu dio EYOF 2019 priče. EYOF 2019  potencijalnim sponzorima / investitorima nudi obostranu ekonomsku korist na bazi tačne kalkulacije partnerskih paketa i usluga i poziva sve zainteresiranje subjekte da ih kontaktiraju i dodatno obogate program EYOF-a kao sponzor, partner ili prijatelj projekta.

Danas je, Međunarodni investicijski sajam sporta, sportske opreme, lova i ribolova Isplori2018 također bio domaćin eminentnih predavača iz industrije sporta iz BIH i regiona te je za sve izlagače i posjetioce, u okviru naučnih predavanja i Business Development dana, organizirano predavanje prof.dr.Ivana Novaka stručnjaka sa Sveučilišta  u Zagrebu i privatnog poduzetnika u sportskoj industriji na temu „Temelji sportske industrije“ i prof.dr. Almira Mašale sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu na temu “ Koncept modernog menadžmenta u sportu”.

U okviru sportskih aktivnosti, posjetioci sajma uživali su u promociji dvije sportske discipline a to su stoni tenis koju je promovirao Stonoteniski savez BIH i američki fudbal u saradnji sa klubom Spartans koji su priredili pravi sportski spektakl.
Dnevne aktivnosti sajma Isplori2018 pratite i putem web portala www.isplori.ba
OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO