Utorak, 3 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyle"SUNCOKRETI" pjesmom, plesom i učenjem obilježili Dan planete Zemlje

"SUNCOKRETI" pjesmom, plesom i učenjem obilježili Dan planete Zemlje

Prepun BKC bio je nekoliko sati prava “Planeta Suncokreta”

Povodom Dana planete Zemlje, u subotnje predvečerje prepuni sarajevski BKC bio je nekoliko sati «Planeta Suncokreta» na kojoj su vladali učenje, ples i pjesma u okviru koncerta Hora za male i mlade Suncokreti “Planeta suncokreta 3“.

Kako bi sva zabava uz ples i muziku imala i edukativni karakter, prisutni osnovci su naučili važne pojmove o zaštiti čovjekove sredine, a kroz cijeli program publiku je vodio glumac Mario Drmać. Tradicionalno, posebni gosti Suncokreta bili su polaznici i polaznice pop-rock škole gitare Hamdije Salihbegovića te polaznici i polaznice Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo koji su zagrijali publiku i kao duo na klasičnim gitarama, ali i zanimljiva trio kombinacija klavir-truba-violina.  Sarajevski osnovci su također svojim porukama obogatili «Drvo želja» pišući vlastite želje o svijetu u kojem žele živjeti.

Svi trebamo svratiti na planetu Suncokreta, da vidimo šta je ljubav, šta su najljepše vrijednosti života koje sve više zaboravljamo a koje se ovdje njeguju i šire. Ponosni smo da smo u prilici doprinijeti projektu koji čini naše okruženje plemenitijim i ljepšim. Unicredit voli svoje  Suncokrete”, poručila je Selma Riđanović Kenović, direktorica maketinga i komunikacija Unicredit banke.

Pored pjesama koje su već dobro poznate kao što su “Putujemo“, “Veseli voz“, “Super Štek“, “Pjesma Suncokreta“ i “Prijatelji“, Suncokreti su premijerno izveli dvije nove pjesme, “Zamisli se svijete“ autorice Sanele Pršeš te “You are my sunshine“ (Ti si sunce) koautora Nedžada Merdžanovića.

Album Hora za male i mlade Suncokreti može se downloadati besplatno na linku https://bit.ly/2qBEjJS dok je više informacija o svim aktivnostima Hora dostupno na zvaničnoj Facebook stranici https://bit.ly/2qDgq5B.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO