Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisCornelia Meyer, ekonomska analitičarka sa BBC-a, voditeljica programa ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma

Cornelia Meyer, ekonomska analitičarka sa BBC-a, voditeljica programa ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma

Ugledna ekonomska analitičarka, stručnjakinja za energetska pitanja, biznis savjetnica, kolumnistica i medijska komentatorica Cornelia Meyer vodit će program 9. Sarajevo Business Foruma. Meyer je, osim u svjetskoj biznis zajednici, reputaciju stručnjakinje za makro-ekonomska pitanja izgradila i u široj javnosti, gostujući dva puta sedmično na BBC-u, gdje u emisiji World news analizira ekonomska kretanja.
Rođena Švicarka u bogatoj 30-ogodišnjoj karijeri bila je savjetnica brojnih vlada, gdje je, između ostalog, nakon sticanja doktorske titule na Univerzitetu u Tokiju, bila angažovana kao savjetnica japanskog ministra za vanjsku trgovinu, Yoshiro Morija.
Za neke od najpoznatijih internacionalnih kompanija radila je u više od 25 zemalja, među kojima su Rusija, SAD, Velika Britanija, Pakistan, Malezija, Indonezija, Filipini… Bila je dio tima svjetskih korporacija, kao što su UBS, General Electric, BP, Gasol Plc, a od 2008. godine djeluje kao neovisna savjetnica. Članica je Vijeća za globalnu energetsku sigurnost Svjetskog ekonomskog foruma (World Economic Forum), Oxford kluba za energetsku politiku (Oxford Energy Policy Club) i savjetodavnog odbora Finansijskog samita u Istanbulu (Istanbul Finance Summit).
Pisala je za svjetski najpoznatije dnevne poslovne novine Financial Times i ugledni ekonomski magazin The Economist. Osim na BBC-u, u programima CNN-a i FOX-a Cornelia Meyer pojavljuje se u ulozi ekonomske analitičarke, a trenutno je angažovana i kao biznis kolumnistica za Arab News (arabnews.com), vodeće dnevne novine Bliskog istoka na engleskom jeziku.
Ovogodišnji Sarajevo Business Forum bit će održan 25. i 26. aprila i očekuje se dolazak brojnih delegacija i privrednika iz svih dijelova svijeta na najveću poslovno-investicijsku konferenciju u regionu koju od 2010. godine organizuju Bosna Bank International (BBI) i Islamska razvojna banka (IDB).
 
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO