Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleOsnovci Romanijsko-zvorničke regije dobili vrijedne nagrade za svoje znanje

Osnovci Romanijsko-zvorničke regije dobili vrijedne nagrade za svoje znanje

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH je u četvrtak, 19. aprila 2018. godine, u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Zvorniku, upriličilo svečano proglašenje pobjednika takmičenja za osnovce Romanijsko-zvorničke regije, pod nazivom “Moj pas, moja odgovornost”.
Djeca su imala zadatak da, putem kratkih kućnih filmova, na kreativan način pokažu znanje koje su stekla na Dogs Trust radionicama.

Za takmičenje se prijavilo sedam osnovnih škola iz regije, pokazavši sjajno znanje i kreativnost. Iako je bilo teško, žiri je odabrao pobjednike koji su za svoje škole osvojili vrijedne nagrade, dok su svi učesnici dobili prigodne poklone.

Tokom proglašenja, šef Predstavništva, Anel Bećirović, je predstavnicima pobjedničkih timova uručio simbolične vaučere, dok će same nagrade u narednom periodu biti dostavljene direktno u škole.
Prvo mjesto osvojila je Osnovna škola “Aleksa Jakšić” iz Milića, koja je nagrađena opremom za multimedijalni kabinet, što uključuje računar sa zvučnikom, projektor, projekciono platno i bijelu tablu.

Drugo mjesto je osvojila Osnovna škola “Jovan Dučić” iz Šekovića, te time za svoje školske drugare osigurala računar, zvučnike i video kameru.
Treće mjesto: Osnovna škola “Kosta Todorović” Skelani, koja će dobiti računar sa zvučnicima.
Dogs Trust Program edukacije školske djece se uz odobrenje Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Srpske i uz angažman i saradnju s udruženjem „Koliba“,  u Romanijsko-zvorničkoj regiji  i Gradu Banja Luka uspješno provodi još od 2015. godine, a od ove godine radionice se u Republici Srpskoj još provode i u osnovnim školama šire regije Grada Banja Luka, te svim opštinama Istočnog Sarajeva.
Predstavništvo u BiH putem brojnih programa koje kreira, koordinira i finansira, pruža značajnu i sveobuhvatnu podršku lokalnim vlastima da dosljedno provedu državni Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja te na osnovu njega uspostave Sistem za upravljanje populacijom pasa kakav imaju svi razvijeni centri, a koji bi problem napuštenih pasa riješio i efikasno, i humano i trajno.
Program edukacije školske djece je ulaganje u bezbijednost djece danas, a u njihovu budućnost sutra, jer kao osviješteni građani, oni će se pobrinuti da se ovaj problem ne ponovi.

 Škole učesnice takmičenja (prva tri mjesta su označena):

  1. OŠ „Aleksa Jakšić“ Milići
  2. OŠ „Jovan Dučić“ Šekovići
  3. OŠ „Kosta Todorović“ Skelani
  4. OŠ „Jovan Cvijić“ Drinjača
  5. OŠ „Desanka Maksimović“ Čelopek
  6. OŠ „Petar Kočić“ Kozluk
  7. OŠ „Aleksa Šantić“ Osmaci

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO