Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaZabavni fudbal povezuje mlade ljude iz različitih krajeva BiH

Zabavni fudbal povezuje mlade ljude iz različitih krajeva BiH

Proteklih deset dana u Stocu, održan je omladinski kamp Peace Laboratory, koji je uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Općine Stolac organizovan od strane Udruženja građana Otvorene zabavne škole.
Za vrijeme održavanja kampa, 48 učesnika/ca, tzv. “agenata promjene” iz različitih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini bili su dijelom više od 30 praktičnih radionica baziranih na “Fun Football” pedagogiji, koje su ih pripremile za nastavak aktivnosti u njihovim lokalnim zajednicama. Osim radionica, tokom kampa su organizovani i izleti, druženje i ostale zabavne aktivnosti, koje su doprinijele povezivanju učesnika i izgradnji prijateljstava i temelja za buduće saradnje.

Učešćem u kampu Peace Laboratory stekao sam prekrasno iskustvo, brojna prijateljstva i što je najvažnije, kvalitetno znanje i energiju da u svojoj lokalnoj zajednici postanem nosilac i implementator projekata kako za djecu, tako i za mlade ljude.’‘ – kazao je učesnik kampa, Dino Matanović iz Orašja.

Učesnici su kamp napustili sa pripremljenim idejama za samostalne projekte u svojim zajednicama, na kojima će raditi u naredno vrijeme, uz pomoć Otvorenih zabavnih škola.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO