Petak, 22 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaV SARAJEVSKI DANI PSIHOLOGIJE

V SARAJEVSKI DANI PSIHOLOGIJE

U organizaciji Odsjeka za psihologiju i Centra za psihološka istraživanja, edukaciju i savjetovanje, koji djeluje u okviru Centra za naučno-istraživački rad i stručne aktivnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (NIRSA), u periodu od 19.4.2018. do 21.4.2108. godine Sarajevo će po peti put biti domaćin naučno-stručnog skupa „V sarajevski dani psihologije“.
Filozofski fakultet u Sarajevu će ponovo biti mjesto okupljanja domaćih i inostranih psihologa ali i drugih znanstvenika i stručnjaka iz srodnih disciplina (pedagogije, medicine, marketinga i komunikacija), iz oblasti obrazovanja i kulture, i drugih, koji će razmjenom stručnih iskustava i najaktuelnijih naučnih spoznaja doprinijeti ne samo promociji psihologije već i afirmaciji uloge naučne misli i odgovorne prakse u unapređenju kvalitete života.
Programom su predviđena saopštenja izvornih temeljnih i primijenjenih istraživanja iz različitih područja psihologije (edukacijska i razvojna psihologija, opća i kognitivna psihologija, klinička psihologija i psihoterapija, organizacijska psihologija, socijalna psihologija, psihometrija i psihologija ličnosti) koja će biti realizirane kroz okrugle stolove, usmena izlaganja, stručne radionice i poster prezentacije.
Između ostalog, učesnici Skupa će imati priliku poslušati dva plenarna predavanja. Za  četvrtak, 19. april u 18.00 sati (mali amfiteatar Filozofskog fakulteta) predavanje će održati uvažena prof.dr.sc Vesna Vlahović-Štetić sa Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (tema: Kako psihologija i psiholozi mogu pomoći u učenju i poučavanju – primjer matematike). U petak, 20. aprila  u 18.00 sati (mali amfiteatar Filozofskog fakulteta) prisutni će imati priliku poslušati predavanje uvažene prof.dr.sc Jadranke Kolenović-Đapo sa Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (tema: Smijati se pametno: Humor u prostoru ličnosti).
Važan dio ovog Skupa predstavlja studentska sekcija, koja svojim načinom rada već tradicionalno daje poseban pečat Sarajevskim danima psihologije.
Program Skupa je dostupan na web stranici: http://www.sdpsih.ff.unsa.ba/.
Realizaciju „V sarajevskih dana psihologije“ u značajnoj mjeri je pomogla organizacija Save the children koja sponzorstvom odašilje snažnu poruku o aktuelnosti načina promišljanja vlastite uloge u bosanskohercegovačkom društvu i posvećenosti unapređenju kvalitete života i kreiranju pozitivnih promjena u  našem društvu.
Svečano otvaranje Skupa planirano je za 19. april u 18.00 sati (Amfiteatar Filozofskog fakulteta).
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO