Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaPromoUSKORO: "Kuhinjica" sa Samrom Menzilović Ćatić

USKORO: "Kuhinjica" sa Samrom Menzilović Ćatić

U programu televizije Alfa uskoro će se početi emitirita “Kuhinjica” – specijalizirana i specifična TV emisija čiji je cilj edukovati i unaprijediti umijeće gledaoca u kulinarstvu. Pokazati im kako da na jednostavan i brz način svrsishodno kombiniraju namirnice u pripravi kvalitetnog obroka, ali i ukazati na značaj i važnost onoga čime se hranimo.
_DSC8900_print_blueUrednica i voditeljica emisije Samra Menzilović Ćatić, poznata bh. dizajnerica i TV lice je urednički koncipirala „Kuhinjicu“ tako da je akcenat stavljen na zdravoj prehrani, odnosno, brzoj pripremi kvalitetnih obroka.
“Živimo brzim tempom ali to ne bi trebalo da znači da treba da zaboravljamo na sebe. Potrebno je učiniti nešto kvalitetno za sebe, a najbolje je početi od zdravlja” – ističe Samra. Prije nego se udala, kaže Samra, nije znala kuhati i to je nešto čime se ne ponosi međutim, ono čime se ponosi je upravo to što je danas postala žena za koju kažu da je vrsna kuharica.
“Kad kuhate iz ljubavi onda nema šanse da nešto ne ispadne dobro. Majka sam dvoje djece kojima je za razvoj ključna ishrana, kuhati za voljenje je zasigurno najveći užitak za jednu ženu” – kazala je Menzilović Ćatić za Zdravi portal.
Ono po čemu se Kuhinjica razlikuje od ostalih TV emisija ovog tipa je što nema pomagača u kuhinji, Samra je ta koja će priprema jela i po čijim receptima se spremaju zdrava i ukusna jela. “Ljudi me doživljavaju na specifičan način, ženu koja promovira ljepotu i modu, naravno da je to veliki kompliment, međutim kad se svjetla kamere ugase ja sam samo još jedna majka, supruga koja kuha i živi život kao većina drugih žena.”
Kuhinjica će se emitirati svake subote na TV Alfa, u 12:05h.
fotografija: Sead Šašivarević;  styling i design: Emina Husedžinović Ibrahimović; makeup: Alisa Šuvalija
(Zdravi portal)

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO