Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisPrijavite se za učešće na 9. Sarajevo Business Forumu i upoznajte investicijske...

Prijavite se za učešće na 9. Sarajevo Business Forumu i upoznajte investicijske potencijale regiona od 30 miliona ljudi

Registracije za učešće na 9. vodećoj poslovno-investicijskoj konferenciji jugoistočne Evrope, Sarajevo Business Forumu 2018. (SBF), koja će se, pod motom „Jedan region, jedna ekonomija“, održati u Sarajevu 25. i 26. aprila još uvijek su otvorene.
Svake godine sve više gostiju, zainteresiranih za business networking i pronalaženje novih investicijskih prilika u regionu koji broji 30 miliona ljudi, dolazi u glavni grad Bosne i Hercegovine, kako bi se upoznali sa šansama u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji…
Na Sarajevo Business Forumu sudjelovat će predstavnici institucija iz regiona, privrednih komora i kompanija, odnosno predstavnici biznisa iz državnog i privatnog sektora te je dvodnevna konferencija izuzetna prilika za kreiranje direktnih kontakata zahvaljujući kojima su, u okviru ranijih susreta na SBF-u, pokrenute brojne uspješne poslovne priče.
“Sarajevo Business Forum povezuje investitore i poslovne ljude iz cijelog svijeta sa biznismenima i kreatorima projekata iz zemalja regiona jugoistočne Evrope. Pozivamo vas da prijavite učešće na vodećoj investicijskoj konferenciji ovog dijela svijeta, upoznate prednosti rastućeg tržišta i prepoznate potencijale ulaganja u postojeće biznise ili potencijale u pokretanju novih projekata”, poziv je uputio Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke, najavljujući 9. Sarajevo Business Forum.
 Značajan broj investitora već je prepoznao svoj interes u regionu, koji je prema stopi turističkog rasta jedna od top 10 turističkih destinacija u svijetu te su biznise pokrenuli upravo u okviru ove privredne grane. No, osim izuzetnih prirodnih ljepota, gdje se, u svega nekoliko stotina kilometara protežu planinski masivi, jezera, rijeke, Jadransko more, gradovi čiji su spomenici pod zaštitom UNESCO-a, region nudi još mnogo različitih prilika za investiranje. Energetika, poljoprivreda, nekretnine, infrastruktura, IT industrija, prehrambena industrija, obrazovanje, finansije, sport, kultura, segementi su u koje se može ulagati, a upravo iz ovih oblasti, na ovogodišnjoj konferenciji bit će predstavljen niz projekata. S ciljem još obimnijeg i kvalitetnijeg poslovnog umrežavanja, na specijalno kreiranoj online platformi (www.sbf.talkb2b.net) posvećenoj predstavljanju kompanija i projekata moguće je i prije održavanja konferencije upoznati se sa prijavljenim projektima te zakazati direktne B2B sastanke, planirane za održavanje drugog dana 9. Sarajevo Business Foruma.
Registracije za učešće na Sarajevo Business Forumu otvorene su 10 dana do održavanja Foruma, a obavljaju se putem web stranice SBF-a: www.sarajevobusinessforum.com klikom na ikonicu “registration/ participant registration“: http://sarajevobusinessforum.com/registration-participant.
Organizator SBF-a je Bosna Bank International (BBI) u saradnji s Islamskom razvojnom bankom (IDB). Na prošlogodišnjem Sarajevo Business Forumu prisustvovalo je više od 1.700 osoba, uključujući i 330 akreditiranih novinara, a održano je više od 300 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO