Petak, 22 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaI u mjesecu martu nova izdanja u online knjižari - Knjiga.ba

I u mjesecu martu nova izdanja u online knjižari – Knjiga.ba

Iz online knjižare, Knjiga.ba predstavljamo nova izdanja koja smo pripremili za vas. Ovaj put izdvajamo:

Čedomir Petrović – Bilo nekad jedno vreme, kad su ljudi bili bolji

Ako bih mogao da spasim život jednog djeteta, bilo kojeg djeteta na svijetu, prešao bih u katolike, uzeo bih islam ili judaizam kao svoju vjeru. Bio bih protestant, budista, hindu vjernik. Obojio bih se u crno ili žuto. Iskosio bih oči. Sve bih učinio i sve su to male i sitne stvari u poređenju sa životom djeteta.

Rusmir Mahmutćehajić – O antibosanstvu – Muke života u tuđim predstavama

U knjizi O antibosanstvu razmatrani su glavni sadržaji ideologijski osporavanog bosanstva. Tako su, prvi put korištenjem znanja iz filozofije religije i političke filozofije, pokazani važni politički i kulturni polozi bosanstva, počelno zasnovane mogućnosti harmoničnog pluralnog društva. Ovom studijom otvorena su i podržana nova usmjerenja prema odgovoru na pitanje: Kamo i kako iz ovog političkog i kulturnog stanja Bosne i bosanstva prema njihovoj dobroj i privlačnoj budućnosti?

William F. Engdahl – Sjeme uništenja – Geopolitika genetski modificirane hrane i globalno carstvo

Širenje genetski modificiranih usjeva i hrane po cijelome svijetu danas je toliko uhvatilo maha da ga se može i mora proglasiti zločinom protiv čovječnosti. U srži toga problema jest i pitanje genocida. U Konvenciji o suzbijanju i kažnjavanju zločina genocida, koju su Ujedinjeni narodi donijeli 1948., jasno je definiran genocid…

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu online knjižaru na adresi Knjiga.ba

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO