Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaUncategorizedŠta bi žene trebale uraditi odmah nakon seksa?

Šta bi žene trebale uraditi odmah nakon seksa?

Seks je čin tokom kojeg tijelo prolazi kroz brojne promjene. Iako svako od nas ima različite želje i potrebe tijelo kod gotovo svih reagira na vrlo sličan način.
Jedna od tih reakcija je i potreba za mokrenjem nakon seksa. Ona kod nekih može biti vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih žena pojavi nakon nekoliko minuta. Tu poteebu nikako ne bismo trebali ignorirati.

Zašto nam se mokri nakon seksa?

Naše je tijelo vrlo sofisticiran stroj čija je uloga da nas maksimalno zaštiti od potencijalnih opasnosti koje vrebaju u našoj okolini.  Jedna od tih opasnosti krije se u bakterijama. Naime, tokom seksualnog odnosa tijelo je izloženo brojnim bakterijama koje se mogu ‘sakriti’ na mjestima na kojima ih nikako ne želimo.
Neven Kapun, dr. med., spec. urologije objašnjava kako je upala mjehura direktno povezana sa seksualnim odnosom.
‘Tokom seksualnog odnosa bakterije kroz mokraćnu cijev šire prema mjehuru, što kod žena može dovesti do akutne upale urinarnog trakta. Uriniranjem nakon seksa zapravo ‘čistimo’, odnosno ispiremo urinarni kanal od bakterija’ ističe Kapun.
Upravo zbog toga, ako osjetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon seksa, odgodite maženje za par minuta i poslušajte svoje tijelo.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO