Petak, 22 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeSelimović: Biti najbolji sportista u gradu u kojem si odrastao je velika...

Selimović: Biti najbolji sportista u gradu u kojem si odrastao je velika čast

Srebreničanin s tuzlanskom adresom Mesud Selimović jedan je od najboljih bh. kickboxing boraca. Dugogodišnji je bh. reprezentativac i višestruki prvak BiH u svim disciplinama kickboksa, low-kicku, full-contactu i K1 stilu. Član je Kluba borilačkih vještina (KBV) “Flek Tom-Cat” Tuzla, dobitnik brojnih priznanja i osvajač različitih medalja u BiH, regionu, i šire.
mesud_selimović Selimović je proglašen najboljim sportistom Tuzlanskog kantona (TK) u 2017. godini  u kategoriji pojedinačnih sportova u 24. izboru Sportskog saveza TK koji je održan prije tri dana Tuzli. Njemu je ovo drugi put da biva izabran za najboljeg sportistu najmnogoljudnijeg kantona u FBiH, a prvo priznanje je dobio 2014. godine.
Kako kaže – biti najbolji sportista u gradu u kojem živiš i u kojem si odrastao je velika čast i zadovoljstvo.
Prvi put se susreo s borilačkim vještinama 2003. godine, nakon povratka njegovog brata s prvog treninga, kada se rodilo interesovanje za ovaj sport. Selimović učestvuje u amaterskim i u profi mečevima, a kada je u pitanju amaterski kick boks izdvojio je svoj nastup 2017. godine kada je branio boje BiH na Svjetskim igrama u poljskom Wroclawu, kada je kick boks prvi put uvršten na ove igre.
Sa Svjetskih igara na kojima je nastupilo osam najboljih boraca ponio je srebrenu medalju, što je ujedno i njegov najznačajniji uspjeh u amaterskom kick boksu. On je u finalnoj borbi discipline K1 (-86 kg) poražen od predstavnika Poljske Dawida Kasperskog. Na putu do finala bio je bolji od marokanskog predstavnika i prvaka Afrike Aziza El Felaka i Omida Nosratia iz Irana.
Na posljednjem Evropskom prvenstvu 2014. godine, ovaj bh. borac izborio je treće mjesto. Selimović je osim toga 2011. godine ponio i titulu viceprvak Balkana. Kaže da u svojoj karijeri iza sebe ima više od 150 mečeva, u kojima je uglavnom pobjeđivao.
mesud2-Kick boks je moja velika ljubav, ja sam bio nestašno, hiperaktivno dijete, tako da sam se zaljubio u ovaj sport, i sav svoj bijes izbacim na treningu, nakon čega se lijepo osjećam. Ne namjeravam se prestati baviti ovim sportom, i kada se prestanem takmičiti, nastavit ću raditi s djecom – poručio je on.
Kada je u pitanju profi boks, posebno mu je znajačan nastup na Turniru osmorice, koji je održan 2012. godine u Sarajevu, gdje je za jednu noć uspio pobijediti tri meča, te tako postati pobjednik turnira i “Kralj ringa, jer je pojas nosio takav naziv.
Selimović je zaposlen u Oružanim snagama BiH, i kaže da uspijeva uskladiti treninge i poslovne obaveze. Kaže da nailazi na razumijevanje nadređenih na poslu, kada je u pitanju njegov sportski angažman. Ima trening svaki dan, ali način treniranja nije isti. Također, pred meč se više priprema.
Ovaj tridesetjednogodišnji sportista trener je u KBV “Flek Tom Cat” Tuzla u kojem je ponikao, i priprema svoj tim za takmičenje. Njegov naredni biće održat će se 9. juna u Njemačkoj.
(Fena)

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO