Subota, 20 Aprila, 2024
No menu items!
NaslovnicaBiznisNLB Banka dijamantni sponzor Drugog Ekonomskog Foruma BiH

NLB Banka dijamantni sponzor Drugog Ekonomskog Foruma BiH

Danas je u Sarajevu počeo Drugi Ekonomski forum BiH u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Ove godine NLB Banka d.d., Sarajevo prepoznala je veliku  vrijednost ovog događaja, te je podržala njegovu organizaciju i implementaciju nastavljajući tako sa društveno odgovornim aktivnostima u ovoj godini.

„Mnogo nam je drago što smo dijamantni sponzor ove važne manifestacije, koja se po drugi put održava u našoj zemlji, a čiji je cilj unapređenje ekonomskog i poslovnog ambijenta u BiH. Ekonomski forum BiH ima višestruke vrijednosti za bh. društvo zbog činjenice da će predstavnici vlada, akademskih i poslovnih zajednica imati priliku razgovarati o problemima i prilikama sa kojima se susreću. Zadovoljstvo mi je i što lično učestvujem na drugom panelu Ekonomskog foruma „Javno-privatno partnerstvo u funkciji podrške infrastrukturnim projektima i što imam priliku razmijeniti mišljenja i iskustva sa renomiranim govornicima koji učestvuju u ovom  panelu“, izjavila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić.

Ekonomski forum BiH se održava u Kongresnoj sali hotela „Holiday“. Forum obuhvata četiri panela, a više od 500 učesnika razgovarat će o: konkurentnosti zemalja u regiji, javno-privatnom partnerstvu u funkciji podrške infrastrukturnim projektima, vladavini prava i pravnoj sigurnosti, te o akreditaciji visokoškolskih instituacija kao uslovu konkurentske prednosti na tržištu rada.
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO