Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleLjepota i modaNova kolekcija Emine Husedžinović Ibrahimović “SECESIJA” 2018.

Nova kolekcija Emine Husedžinović Ibrahimović “SECESIJA” 2018.

Emina Husedžinović Ibrahimović, koja je više od 20 godina u vrhu bh. modne scene, jedna je od najznačajnijih modnih kreatora u našoj zemlji. Kreatorica posebnog stila, iz godine u godinu slaveći moć, snagu i ljepotu žene, svojim radom postavlja nove granice domaćeg modnog dizajna.

Tako je i ovoga puta Emina sve ljubitelje modnog dizajna ostavila bez daha svojom novom kolekcijom pod nazivom “SECESIJA”.

U videu možete vidjeti haljine bogate elementima orijentalnog, ali i austrogarskog kostima. Dakle, elementi kostima secesije u suvremenoj formi.

Budući da je Emina – dizajnerica poznata i kao čuvar bh, tradicije  ne čudi što je i ovaj put našla inspiraciju u tradiciji sa naših dvorova. Tako na haljinama čija je osnova svila, taft i grež svila možete vidjeti kujundžijske ukrase. Metalne oblike koje haljinama daju poseban bh. pečar samo za ovu priliku ručno je izradio Omar Krasnić, čovjek koji metal pretače u umjetnost.
Husedžinović je i ovaj put okupila vrhunsku ekipu. U vizualu za promo video pojavljuje se Samra Menzilović Ćatić, koja je ujedno i zaštitno lice kolekcije. Emina i Samra saradjuju već 15.godina, a i iza sebe imaju dosta  uspješno odradjenih projekata. Makeup za vizual je radila Alisa Šuvalija , a za video i fotografiju je bio zadužen Almir Durgut.
(Zdravi portal)

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO