Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaPutovanjaKuću na Sardiniji možete kupiti za samo 1 euro!

Kuću na Sardiniji možete kupiti za samo 1 euro!

Zaljubljenici u Italiju konačno bi mogli doći na svoje jer bi za samo nekoliko eura mogli postati  vlasnici kuće na idiličnom mediteranskom otoku.
Lecce-nei-Marsi
Ollolai, gradić smješten u srcu Sardinije, 200 kilometara sjeverno od glavnog grada Cagliarija, odlučio se na nesvakidašnji potez. Naime, ovo mjesto je prepuno napuštenih kuća, od kojih su neke stare i 200 godina, a kako bi privukao ljude, gradonačelnik Efisio Arbau ih je oglasio po cijeni od 1 eura.
Naravno, sad ste već u niskom startu, i pakirate kofere, ali kao i uvijek, postoji caka. Novi vlasnici dužni su u obnovu kuće uložiti oko 20 hiljada eura i moraju je urediti u iduće tri godine.
FB_-_ollolai_town_one_euro_per_houseKuće koje su sad prazne nekad su pripadale uglavnom poprivrednicima, no oni su odavno otišli u potragu za boljim životom. Tako je u Ollolai sve manje stanovnika, a vlasti se boje da bi u budućnosti ovaj gradić mogao nestati sa geogrfskih atlasa.
Zasada, čini se kako ideja nailazi na plodno tlo. Tri kuće su prodate, a za stotinjak njih poslani su upiti i postoji dovoljno zainteresiranih.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO