Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeDogs Trust i UNDP u BiH će sarađivati u podršci za rješavanje...

Dogs Trust i UNDP u BiH će sarađivati u podršci za rješavanje problema napuštenih pasa

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust od početka 2018. godine uspostavlja saradnju s Razvojnim programom Ujedinjenih Nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini. Još uvijek neriješeno pitanje napuštenih pasa utječe kako na kvalitet života i sigurnost ljudi tako i na stanje dobrobiti pasa. Dogs Trust i UNDP žele zajednički pomoći lokalnim zajednicama da ovaj problem rješavaju u skladu sa Zakonom, na human i lokalno održiv način.

Saradnja će se odvijati u okvirima inicijative o zajedničkom nastupu UNDP BiH i Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), pod nazivom „Razvoj humanih zajednica”, te u drugim aktivnostima gdje to bude moguće.
Konkretna saradnja će uključivati zajednički dijalog i saradnju sa svim interesnim stranama na lokalnom nivou diljem BIH, te sinergiju u kampanjama za podizanje svijesti, kampanjama sterilizacije pasa, obukama i edukacijama, te pružanje uzajamne podrške u već uspostavljenim aktivnostima UNDP/IFAW i Predstavništva Fondacije Dogs Trust.
Pored brojnih aktivnosti koje provodi u okviru svojih programa, Dogs Trust u BiH već šestu godinu radi na edukaciji i podizanju svijesti javnosti o važnosti odgovornog vlasništva pasa te o zakonskom, humanom i sistemskom rješenju problema napuštenih pasa, finansirajući i koordinirajući niz aktivnosti koje vode ka rješenju problema.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO