Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleLjepota i moda3 moćna saveznika za detox kože: limun, ananas i kurkuma

3 moćna saveznika za detox kože: limun, ananas i kurkuma

Želite imati zdravu i blistavu kožu lica, no zbog mnogih vanjskih faktora sve češće primjećujete na vašem licu bolne promjene – akne i prištiće, crvenilo, bore, hiperpigmentaciju?
Na zdravlje kože možete djelovati iznutra – konzumacijom organskog povrća i voća, osobito onog bogatog vitaminima A i C, kao i ispijanjem većih količina filtrirane vode, kako biste isprali toksine iz organizma. Na stanje i izgled kože također možete uticati izvana – promjenom životnih navika i njegom uz pomoć prirodnih sastojaka. Poželjno je da na kožu nanosite sastojke koje biste doslovce mogli i pojesti.
Pročitajte i koja su to 3 neizostavna saveznika zdravlja i ljepote.

LIMUN

Poznato je da sok od limuna pomaže jetri u detoksikaciji te je bogat izvor vitamina C, koji je pravi saveznik zdravlja vaše kože. Svako jutro popijte čašu svježe iscijeđenog limuna i vrlo brzo ćete primijetiti promjene na svojoj koži. Bore će biti manje izražene, imat ćete manje tamnih mrlja te općenito ljepši izgled kože, neovisno o tome imate li masni ili suhi tip kože.

ANANAS

Zahvaljujući protuupalnim svojstvima, ananas uklanja toksine iz krvotoka pa samim time smanjuje infekcije na koži. Budući da obiluje vitaminom C, djeluje i na akne i prištiće. Sadrži i vitamin A, pa tako ima i protugljivična i antibakterijska svojstva. Sok ili plod ananasa može se upotrijebiti na puno načina.

KURKUMA

Poznato je da kurkuma čisti krv, potiče cirkulaciju te ima snažna protuupalna svojstva. Stoga je izvrstan prirodni lijek za tretiranje kožnih problema. Kurkuma ima i antibakterijska svojstva te pomaže u liječenju akni i prištića. Osim što je kurkumu odlično dodavati u jela, možete je iskoristiti i za pripremu raznih preparata za njegu kože.
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO