Četvrtak, 21 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaPozitivne pričeJasminko Halilović prvi iz BiH na Forbesovoj listi mladih lidera

Jasminko Halilović prvi iz BiH na Forbesovoj listi mladih lidera

Prestižni magazin Forbes objavio je svoju tradicionalnu listu mladih lidera “30 ispod 30”, a ove godine na listi se prvi put našao i jedan Bosanac, osnivač Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović.

Nakon Muzejske nagrade Vijeća Evrope u decembru, to je drugo veliko internacionalno priznanje za Muzej ratnog djetinjstva u kratkom vremenu, saopćeno je iz tog Muzeja.
Forbesov izbor odaje priznanje najuspješnijim mladim poduzetnicima i liderima. Priznanje se dodjeljuje u 10 kategorija, a Halilović je odabran u kategoriji “Pravo i politika”.
Ranijih godina, iz regiona ovo priznanje su dobili srbijanski teniser Novak Đoković i hrvatski poduzetnik Mate Rimac.
“Čast mi je što me je Forbes uvrstio na njihovu listu mladih lidera, “30 ispod 30″. Dao sam doslovno sve što sam mogao da Muzej ratnog djetinjstva bude vrhunski proizvod i zadovoljstvo je da je moj rad prepoznat čak i na ovom nivou. Posebna mi je čast što sam prvi Bosanac ikad na Forbesovoj listi. Uvijek sam se pitao da li je uopće moguće biti globalno konkurentan u bilo čemu iz male zemlje u razvoju, a ovo Forbesovo priznanje mi vraća nadu da jeste”, rekao je Halilović, navodi se u saopćenju.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO