Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleKulturaSony proglasio pobjednike u deset kategorija za fotografiju godine

Sony proglasio pobjednike u deset kategorija za fotografiju godine

Kao i svake godine, Sony je objavio pobjednike u deset kategorija po kojima su izabrane najbolje fotografije svijeta za 2017 godinu. Od 23 hiljade prijavljenih fotografija, iz 180 zemalja svijeta, strogi žiri je odabrao deset pobjednika.

Svaka od fotografija je rađena mukotrpno i uložene su suze, borba i pobjede koje su rezultirale duboko osobnim putovanjima punim srca i nadahnuća. Pored deset kategorija, uručena je i specijalna nagrada za nevjerovatan doprinos fotografiji, britanskom fotografu Martinu Parr-u. Parr je počastvovan nagradom zbog svog prikaza posebnosti britanske kulture na šaljiv i studiozan način.

Deset kategorija po kojima je žiri donio odluku su: arhitektura, konceptualna fotografija, trenutna dešavanja u svijetu, mrtva priroda, portret, pejzaž, svakodnevni život, savremeni život, svijet prirode i sportska fotografija. 

Posebnu pažnju je izazvala fotografija iz kategorije dešavanja u svijetu koja prikazuje život u gradu Sirtu, samoprozvanoj prestonici ISIS-a. Fotografije Alessia Romezija su prikazale kako to izgleda ratna zona i brutalnost svakodnevnog života koju nemamo priliku vidjeti u medijima. 

 
 
fotografije preuzete sa: www.ignant.com
 

 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO