Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaPlesači sarajevske Astorije najuspješniji na državnom prvenstvu

Plesači sarajevske Astorije najuspješniji na državnom prvenstvu

Članovi sarajevskog plesnog kluba “Astorija”, koji su osvojili deset medalja u četiri plesne kategorije, imali su najviše uspjeha na Državnom prvenstvu u latinoameričkim plesovima, koje održano zeničkoj Areni u organizaciji plesnog kluba “Shadows”.
Članovi Plesnog kluba “Ritam” iz Srpca, Mia Milanković i Svetislav Savanović, osvojili su naslove prvaka u amaterskoj kategoriji, i oni će zajedno sa plesnim parom Minea Brekalo i Deni Alić, iz Plesnog kluba Romantik Sarajevo, na narednom Evropskom i Svjetskom prvenstvu u latinoameričkim plesovima predstavljati Bosnu i Hercegovinu.
U kategoriji “Youth LA” na Evropskom i Svjetskom prvenstvu u latinoameričkim plesovima nastupiti će par Mirza Bešić i Lejla Šačić, iz Plesnog kluba “Astorija”, i par Isidora Cvijetić i Živojin Suvajac, članovi Plesnog kluba “Ritam” iz Srbca.
Uspješan nastup na ovogodišnjem Državnom prvenstvu u latinoameričkim plesovima imali su i domaćini Plesni klub „Shadows“ iz Zenice i klub “Sandoval” iz Tuzle, koji su osvojili po osam medalja u pet plesnih kategorija, zatim “Romantik” i “Ritam” sa po dvije medalje, dok su “DDC”, “Habanera” i “Pro dance” osvojili po jednu medalju.
(Fena)

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO