Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaDuran Duran 29. augusta u Hrvatskoj

Duran Duran 29. augusta u Hrvatskoj

Duran Duran, jedan od najvećih pop bendova svih vremena, nakon 16 godina golaze na zagrebački stadion Šalata, u utorak, 29. augusta. Tu će ih na open air spektaklu u sklopu svjetske “Paper Gods” turneje moći vidjeti domaća publika, kao i cijele regije.
Duran Duran su jedan od najvećih mainstream bendova i muzička institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena.

35 godina duga karijera, 14 studijskih albuma i preko 100 miliona prodanih ploča širom svijeta, te nebrojeno nagrada označili su Duran Duran jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.

Ono što je počelo kao alternativna muzička priča 1982. u engleskom Birminghamu, u samo dvije godine naraslo je u svjetsku senzaciju. Držeći prva mjesta na ljestvicama najboljih UK singlova, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na top 10 popisu Billboardove ljestvice.
Od samog početka uz istoimeni album “Duran Duran”, “Rio” koji ga je naslijedio i označio pohod na Ameriku, “Seven And The Ragged Tiger” i “Notorious”, “Big Thing”, ili pak “Thank You”, “Red Carpet Massacre”, kao i najnovijeg, hvaljenog “Paper Gods” s kojim su se otisnuli na veliku svjetsku turneju, napravili su nisku nevjerojatnih hitova.

Više od tri desetljeća od početaka na glazbenoj sceni, Duran Duran je i dalje u naponu snaga. Zagreb će tako čuti bezvremenske megahitove kao što su “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “A View To A Kill”, “Girls On Film”, “Save A Prayer” ili “Notorious”.
Bend je kroz svoje kultno stvaralaštvo stekao brojne obožavatelje širom cijelog svijeta, a povezujući generacije fanova Duran Duran puni najveće stadione dok njihove radiofonične pjesme i dalje čine obavezan repertoar radio stanica.
maxresdefaultPredvođeni karizmatičnim Simon Le Bonom, Duran Duran su, kao muzičke i modne ikone utjecali na generacije muzičara i pop kulturu. Ostaju jedan od najviše obrađivanih bendova, a svoje viđenje ostavštine Duran Durana opjevali su svi od Franz Ferdinanda, preko Korna i Deftonesa, do Courtney Love i Hole.

Ulaznice kreću u prodaju u srijedu 10. maja, objavili su iz LAA.

https://www.youtube.com/watch?v=oOg5VxrRTi0

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO