Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanja'Cabaret: Za pravu ljubav nema granica' pred tuzlanskom publikom 13. maja

'Cabaret: Za pravu ljubav nema granica' pred tuzlanskom publikom 13. maja

Predstava mjuzikl “Cabaret: Za pravu ljubav nema granica” urađena u produkciji nezavisne trupe Belarte i režiji Jasmina Durakovića bit će odigrana u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u subotu, 13. maja.
Komad je nastao po motivima kultnog američkog filma “Cabaret” iz 1973. godine, a publiku žanrom mjuzikla vodi u svijet berlinskog noćnog kluba “Kit Kat”, prikazujući paralelno i vrijeme rađanja fašizma u njemačkom društvu.
Radnja prati glavnog junaka, britanskog mladog pisca koji dolazi u Berlin u želji da zaradi dajući časove engleskog jezika. Sobu pronalazi u zgradi gdje je smješten klub “Kit Kat”, te njegov boravak tu pokreće niz dešavanja, poznanstava i ljubavi.
Cabare-NpsUloge su ostvarili Amina Hamzić, Elmir Krivalić, Aida Čorbadžić, Edhem Husić, Vanesa Glođo, Mirza Salihović, Saša Dukić, Zlatan Školjić, Selma Šrbo Anautović, Ileš Bečei, Branko Sarić i Aida Mujčinović- Palinić.
U ulozi kit-kat dama našle su se Amina Hamzić, Zulejha Kečo, Chiara Licata, Nikolina Petković, Mija Šego, Edina Kordić, Ena Prutina, Matea Mavrak, Iman Aljović, Iman Fagin i Amina Sulejmanagić.
“Cabaret: Za pravu ljubav nema granica” premijerno je izvedena u februaru ove godine na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, saopćeno je danas iz BKC-a Tuzla.
(Fena)

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO