Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaTehnologijaJosh Hadar kreira ekološki održiva vozila jer su jedino riješenje za opstanak...

Josh Hadar kreira ekološki održiva vozila jer su jedino riješenje za opstanak planete Zemlje

Skulptor metala i dizajner Josh Hadar je pronašao način kako da smanji emisiju štetnih gasova koje inače stvaraju prevozna sredstva današnjice. Radi se o ekološki održivim biciklima koji za Josha, ali i po mišljenju ekologa predstavljaju pametno i jeftino riješenje za duži život naše planete.

Foto://hadarmetaldesign.com//
Foto://hadarmetaldesign.com//

Hadar se vodio činjenicom da su današnja vozila izuzetno skupa, a sa druge strane malo je učinjeno na ekološkom planu i očuvanju planete. Bicikli su idealan način za transport. Može ih voziti svako, stanu na bilo koji parking, a i cijena je prilagođena od najnižih do ekstra skupih modela. Cijena može i varirati zbog želja kupca, jer su svi bicikli ručno rađeni. Tako kupci mogu dodati ili oduzeti neke dijelove svog vozila. 
Foto://hadarmetaldesign.com//

Foto://hadarmetaldesign.com//
Foto://hadarmetaldesign.com//

Vozilo budućnosti koje voli planetu Zemlju

Ono po čemu su posebni ovi metalni ljubimci jeste njihova sposobnost da se napajaju sunčevom energijom. Josh Hadar je spojio nauku i umjetnost i napravio ručno rađene električne bicikle. Pored prvobitnog ulaganja tj. kupovine bicikla vaši troškovi su nepostojeći. Solarna energija ga pretvara u vozilo budućnosti, a dizajner je sretan jer je maksimalno iskoristio sve blagodeti koje nam daje naša priroda. 
Josh je mišljenja da umjesto što stalno tražimo nešto od prirode trebamo jednostavno uzeti ono što nam je već pružila. Pogledajte i video u kojem Josh prikazuje sam proces nastanka jednog od najnovijih modela. 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO