Utorak, 3 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaPromoZUBOMOBIL: Osmijeh je uvijek u modi

ZUBOMOBIL: Osmijeh je uvijek u modi

I ove godine s močetkom mjeseca aprila Orbit je pokrenuo izvrsni projekat „Zubomobil“, namijenjen osnovnoškolcima u Bosni i Hercegovini.
Zubomobil je stomatološka ordinacija u potpunosti opremljena kao i bilo koja druga slična ordinacija, no sa jednom velikom razlikom: ona je mobilna i u potpunosti prilagođena mališanima. Pored vrhunske stomatološke opreme, unutrašnjost Zubomobila je vesela i šarena s namjerom da kod mališana otkloni nelagodu koju najčešće imaju pri posjeti stomatologu.
ORBIT 2017 osmijehZubomobil će na svoje putovanje po osnovnim školama u cijeloj Bosni i Hercegovini krenuti u narednoj školskoj godini, a pokrećemo ga – svi mi. Naime, u prvom dijelu projekta, kao i ranijih godina, kupovinom Orbit žvakaćih guma se izdvajaju sredstva koja osiguravaju putovanje od nekoliko hiljada kilometara, u desetinama gradova i škola. Stomatolozi i pedodonti će mališanima u nižim razredima osnovnih škola pregledati zubiće, izdati zubarske kartone i, najvažnije, poklonima i diplomama nagraditi njihovu hrabrost.
„U prethodne dvije godine, jako veliki broj stomatoloških kartona Zubomobila je stigao u javne zdravstvene ustanove i privatne ordinacije“ – ističe Darja Šušteršič, direktorica tržišta Mars za BiH, Sloveniju i Hrvatsku. Kako je kazala – „to je i za nas, i za stručnjake u Stomatološkoj komori Federacije i Komori doktora stomatologije RS-a odličan pokazatelj da je ovaj projekt uspio u svojoj osnovnoj namjeri, da podigne svijest i djece, i njihovih roditelja i staratelja o važnosti prevencije u očuvanju zdravlja“.

Pokrenimo Zubomobil zajedno

Podsjećamo, projekat su prije tri godine, inicirale i zajedno s Orbitom realizirale upravo stomatološke komore, sa ciljem prikupljanja bolje i preciznije baze podataka o stanju oralnog zdravlja djece, koja ranije nije postojala. I u ovoj, trećoj godini, komore podržavaju ovaj veseli karavan.
ORBIT 2017 zubomobil
Kampanja pod sloganom „Pokrenimo Zubomobil zajedno“ počinje uskoro na teritoriju cijele zemlje i trajat će dva mjeseca. U periodu trajanja promocije 7% ukupne prodaje Orbit žvakaćih guma bit će izdvojeno za opremanje mobilne stomatološke ordinacije koja na put kreće u septembru 2017. godine.
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO