Srijeda, 4 Oktobra, 2023
No menu items!
NaslovnicaLifestyleIZ PRVE RUKE: Gdje i kako provesti dan u Sarajevu?

IZ PRVE RUKE: Gdje i kako provesti dan u Sarajevu?

Inače nemam običaj da pišem u prvom licu, ali da bih opisala ono što sam doživjela nemam druge opcije. Opustiti se i uživati u Sarajevu, a ne potrošiti previše na prvi mah zvuči nemoguće jer je opće poznato da su cijene svega u našoj zemlji formirane više za njemačke nego bosanske plate. Međutim, na nagovor prijateljice jer ja i nisam baš neki „avanturista“ popnemo se na nešto više od 1000 metara nadmorske visine, oko 30-tak minuta (u prosjeku) od Sarajeva – kad tamo, njegovo veličanstvo Pino. A imajući u vidu da je utorak, pa još i slobodan dan, a i kažu stari (a oni su mudriji) da utorkom ne valja ništa raditi odlučile smo se za odmor, ležanje i uživanje – drugom riječju spa.
pino nature 2

Nakon što vas ljubazna gospođa uputi kuda da idete dočekat će vas bazen dug nekoliko metara sa idealnom toplotom vode. Veliki prozori kroz koje dopiru zrake sunca stvaraju ugodnu atmosferu, napominju da nam se bliži ljeto i popravljaju raspoloženje. Poznato je i da tamo gdje se zrake prelamaju nastaju najbolje fotke za vaš instić, a boga mi i facebook.

Finski Bio

A dok odmarate od vode, radićete na poboljšanju cirkulacije i otklanjanju napetosti – u Bio i Finskoj sauni. Sauna će vam otkloniti otrove iz tijela, smanjiti mogućnost prehlade, jačati srce i sniziti krvni pritisak.
pino saunaPomoći će sauna i kod hroničnog bronhitisa, reume, artroze i tvrdih zglobova. Sve ostale informacije naći ćete odmah na ulazu u Bio ili Finsku saunu. Završite sa saunom, opet se malo okupate, i ponovite proces  bazen –sauna 3 puta. Onda se odmorite još malo, čisto da utvrdite gradivo. A kad izađete iz Spa centra Pino Nature Hotela bićete mi zahvalni na preporuci, a vaše tijelo i um biće zahvalno vama.
Ako u međuvremenu ogladnite na raspolaganju vam je naravno i restoran u kojem možete naći jela tradicionalne bosanske, ali i međunarodne kuhinje, sve to naravno na jedinstven način posluženo – jer detalji su bitni.
IMG_4303 IMG_4402 IMG_4406
I naposlijetku, neću vam reći koliko to sve košta. Ali, ništa više nego što bi u nekom od lokalnih kafića/restorana, eventualno, shoping centara potrošili na manje/više dobar kolač i 3-4 gutljaja kafe. U zavisnosti od toga koliki su vam gutljaji. 🙂
P.S. O ljubaznom osoblju kako u Spa centru, tako i cijelom hotelu, vjerovatno, nema potrebe govoriti. Uživajte!
pino nature vanjski
(piše: I.K.)

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO