Utorak, 23 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleLjepota i modaPodmladite organizam tibetanskom gljivom

Podmladite organizam tibetanskom gljivom

U posljednje vrijeme Tibetanska gljiva (kefirna, mliječna gljiva) postaje jako popularna, i broj ljudi, zainteresovanih za ovu gljivu, ubrzano raste. Gljiva vuče porijeklo sa Tibeta, i dugi niz godina bila je tajna njihove narodne  medicine. Poljski profesor ju je donio u Evropu iz Indije, gdje ju je proživjeo kod indijskih jogija i 5 godina koristeći je, izliječio se od raka želuca i jetre. Kada je profesor odlazio, dobio je gljivu na dar.

Tibetanska gljiva zamjenjuje većinu sintetičkih lijekova protiv stotine najrasprostranjenijih oboljenja. Danas je kefir, napravljen od Tibetanske gljive, priznat od strane naučnika kao jedinstveni, najmoćniji, najbezbjedniji i najbezopasniji prirodni antibiotik. Japanski ljekari su ubjeđeni da je ovaj kefir nezamjenljiv u ishrani onkoloških bolesnika, i smatraju da ga treba uključiti u ishranu svake zdrave osobe, nezavisno od uzrasta.

Kako liječi Tibetanska (kefirna) gljiva?

Danas je jedan od problema očuvanja zdravlja i mladosti čoveka, taj što ljudi  konzumiraju takozvanu „mrtvu“ hranu (posebno se ovo odnosi na mesne prerađevine svih vrsta), koja u procesu varenja truli i emituje toksine. Ovi otrovi se, apsorbujući u krv kroz krvne sudove, šire  po cijelom našem organizmu i truju ga. Riješivši probleme truljenja hrane u organizmu, moći ćemo, ako ne vratiti mladost, barem usporiti proces starenja organizma, očistivši ga i  tako poboljšati opšte stanje. Naravno, neću tvrditi da je Tibetanska gljiva lijek od svih bolesti, ili eliksir vječite mladosti, ali ona zaista može pomoći čovjeku u ozdravljenju. Svakodnevno konzumiranje kefira svakako doprinosi podmlađivanju organizma.

Kefir dobijen od mliječne gljive djeluje kao neka vrsta metle, čisteći iz našeg organizma svo to smeće koje je on prikupio. Neutrališe toksine i proizvode raspadanja u našim crijevima, normalizujući mikrofloru gastrointestinalnog trakta. Ovaj kefir takođe izvlači jedinjenja teških metala koji u naš organizam stižu iz atmosfere zajedno sa izduvnim gasovima, a ponekad i  nekvalitetnom vodom iz gradskog vodovoda. Kao prirodni antibiotik, kefirna gljiva izbacuje ostatke sintetičkih antibiotika i drugih lijekova.

Uz pomoć ovog čudesnog kefira, organizam se oslobađa ne samo toksina, nego i pjeska i kamena u žuči, bešici ili bubrezima. Ova biokultura jednostavno rastvara takav pjesak i kamenje. Štaviše, ovaj kefir hrani ćelije, zasićujući ih najboljim, životno neophodnim materijama, pročišćava sve ćelije organizma, podmlađuje ih, i iz organizma eliminiše mrtve ćelije.
Kod spoljne primjene, kefir pri umivanju poboljšava stanje kože lica i ruku, izbeljuje i podmlađuje kožu, a kod utrljavanja u kožu glave, eliminiše perut, jača strukturu kose utičući na njen rast. Kod opadanja kose, poslije svakog pranja, sipati čašu kefira na glavu, i utrljavati u kosu masirajućim pokretima 5-10 minuta. Poslije toga, oprati kosu neutralnim šamponom. Ostaviti ga na kosi kao masku 1-2 sata, umotavši glavu najlonskom kesom i peškirom. Efekat je odličan!
 

Koje bolesti može izliječiti mliječna Tibetanska gljiva

 • Jača imuni sistem, ubrzava oporavak poslije gripa i drugih akutnih respiratornih oboljenja
 • Normalizuje mikrofloru želuca, liječi bolesti gastrointestinalnog trakta. U roku 2-3 mjeseca konzumiranja kefira (400 ml svakodnevno), zagarantovano je izlječenje gastritisa. Dužom upotrebom izlječuje čir na želucu.
 • Koristi se u liječenju gojaznosti, normalizuje težinu. Ako želite da oslabite, kefir se pije pola sata poslije jela, ako želite da se ugojite – 30 minuta pre obroka.
 • Smanjuje glavobolju, normalizuje krvni pritisak.
 • Poboljšava san, oslobađa nas nesanice, depresije, hroničnog umora
 • Poboljšava pamćenje, koncentraciju i dobro je sredstvo u prevenciji ateroskleroze
 • Pojačava potenciju, seksualnu privlačnost (kod žena i muškaraca), liječi vaginalnu kandidijazu
 • Lijeci parodontopatiju, stomatitis
 • Osteohondrozu, reumatizam, artritis
 • Razbija i izbacuje kamenje i pjesak iz žuči, bešike i bubrega
 • Uspješno liječi dijabetes (pod uslovom da se ne koristi insulin. U suprotnom ne smije da se pije, jer neutrališe dejstvo lijekova)
 • Pomaže kod bronhitisa i astme; kod psorijaze i ekcema, uspješno liječi sve vrste alergija
 • Rješava problem lijenih crijeva i čestih zatvora

Kontraindikacije:

– Kefir ne sme da piju osobe sa netolerancijom na mliječne proizvode i trudnice.
– Osobe sa pojačanom kiselinom, treba da obrate pažnju. Bolje je da piju kefir koje je odstajao   12 sati ( a ne 24).
– Ako se konzumiraju lijekovi, pravi se pauza između uzimanja lijekova i kefira – 3 sata.
– Za vrijeme konzumiranja kefira, ne uzimati alkohol.

Kako napraviti kefir, koristeći Tibetansku gljivu

Priprema kefira
Priprema kefira

Prije svega treba da nabavite gljivu. Sigurna sam da postoje ljudi u vašem okruženju koji je već posjeduju i rado će je podjeliti sa vama, jer gljiva brzo raste i razmnožava se. Uglavnom je bacaju, jer je, za pravljenje kefira, ne treba puno. Dakle, biće vam potrebna gljiva (kefirna zrnca) i mlijeko ( preporučujemo 3,2% mm) . U radu sa gljivom koristiti isključivo drvo, plastiku, ili staklene posude. Nipošto metal.

Proporcije za dobijanje kefira su: na 250 ml mleka – 1 ravna supena kašika gljive (zrnaca). Na 0,5 l mleka – 2 supene kašike, na 1 litar – 4 supene kašike.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO