Utorak, 21 Maja, 2024
No menu items!
NaslovnicaUncategorizedPet razloga zašto muškarci ostavljaju žene koje vole

Pet razloga zašto muškarci ostavljaju žene koje vole

Muškarci čeznu za ljubavlju jednako kao i žene, ali boje se gubitka slobode. Zbog sljedećih sedam razloga muškarci dolaze u iskušenje napustiti ženu koju vole:

1. Osjeća se kao da ga partnerica pokušava popraviti

Poznata je izreka da se muškarci žene nadajući se, da se ona nikad neće promijeniti, a žene se udaju nadajući se, da će se on promijeniti. Muškarac ne želi da ga neko mijenja, nego želi istinski otkrivati sebe zajedno s partnericom koja ga voli i podržava. Ako on osjeća da ženi nije dovoljan, da su u njeinim očima njegovi nedostaci golemi, ili da ne može biti svoj bez osude, počinje tražiti izlazna vrata.

2. Osjeća se ugroženim zbog uspjeha partnerice

Istraživanja su pokazala da muškarcima padne samopouzdanje kada im je partnerica uspješna, čak i ako im ni u čemu nije izravna konkurencija. Ženin uspjeh često potiče muškarce da se sami ne osjećaju dovoljno uspješnima. Zbog takvog (često samo zamišljenog) udarca u ego, počinju razmišljati o tome da napuste partnericu.

3. Ne želi slušati prigovore

Do neke mjere muškarac će ignorirati ili izbjegavati prigovore svoje partnerice, ali prije ili kasnije otvoreno će pokazati da mu se to ne da slušati jer muškarci nisu skloni analiziranju, osobito ne emocija. Činjenica je da muškarci jednostavno (uvijek) žele biti cijenjeni.

4. Želi više intimnosti

Muškarcima je seks u vezi jako bitan i žele se osjećati najpoželjnijom osobom u ženinu životu. Nedostatak seksa može ga čak nagnati da ostavi partnericu čak i ako je voli.

5. Partnerica ga uspoređuje s drugim muškarcima

Kad žena počne upoređivati svog sadašnjeg s bivšim, na opasnom je terenu. Muškarac želi vjerovati da joj je sada jedino on važan. Ne želi čuti da je njezin prijašnji dragi radio ovo ili znao ono. Želi znati da joj je dovoljno to što on čini sada, da je njezin heroj.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO