Srijeda, 17 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaU Sarajevu se održava treći Festival kafe, čokolade i prateće opreme

U Sarajevu se održava treći Festival kafe, čokolade i prateće opreme

Kafa je svuda u svijetu postala dio jutarnjeg rituala i svi smo ubjeđeni da dan ne može početi bez šoljice dobre kafe. U našoj državi to je sigurno takozvana turska kafa koja ima dugu tradiciju u kućama Bosanaca i Hercegovaca.

Kafa, napitak bez kojeg se ne može

Poznato je da u Bosni i Hercegovini ne može proći dan bez ispijanja kafe. Ona je tu kao utjeha, služi za dogovaranje poslova, odmor, ali i neizostavni trač. Tradicija kahvenisanja u našem gradu je duga. Nakon pada Osmanskog Carstva u Europi su ostali monumenti, dio kulture, ali i neobična zrna. To su bila zrna kafe koja su se proširila po cijelom kontinentu.
Ljubav prema kafi je velika, a danas u svijetu postoji nebrojeno mnogo vrsta i načina konzumiranja kafe. Upravo iz tih razloga festivali koji prezentuju kafu, slastice koje se konzumiraju uz nju kao i prateća oprema za pripremu iste, nisu nepoznanica.
“Coffee Fest” je jedan od takvih festivala. Posjetitelji će imati priliku da uživaju kako u raznim okusima tako i u umjetnosti barista koji će pripremati kafu. Proizvođači i distributeri će prezentovati razne vrste zrna i opremu za ugostiteljstvo.
Svi koji ne mogu živjeti bez ovog tradicionalnog napitka, ali i voljene nam čokolade mogu posjetiti ovaj zanimljiv i zabavan događaj.
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO