Subota, 13 Jula, 2024
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaGoran Karan najavio 15. jubilarni koncert u sarajevskom klubu Coloseum

Goran Karan najavio 15. jubilarni koncert u sarajevskom klubu Coloseum

Poznati hrvatski pjevač, Dalmatinac u duši, Goran Karan najavio je svoj koncert u sarajevskom klubu Coloseum. Koncert je planiran za 15. April sa početkom u 22 sata. Ovo je njegov 15. po redu koncert u ovom klubu. Simbolično je planiran u sklopu obilježavanja 15. jubilarne godišnjice Coloseuma. 
Karan je već dobro poznato lice sarajevskoj publici. U Coloseumu je imao priliku nastupati u više navrata, a publiku je uvijek ostavljao bez daha. Slušaoci su ga mogli bolje upoznati njegovim pojavljivanjem na Eurosongu. Do tada relativno nepoznat izvođač, predstavljao je Hrvatsku pjesmom “Ostani” 2000 god.

Goran Karan, zaljubljenik u Dalmaciju i gitaru

Nikada se nije stidio svog porijekla i uvijek je isticao da je zadrti Dalmatinac. To je možda i jedan od razloga zašto je uvijek bio miljenik žena. Mada, Goran Karan se uvijek prije svega ostalog isticao svojim snažnim tenorom. Veliki je ljubitelj izvorne dalmatinske muzike, ali i romskih pjesama. Ta ljubav se očituje i u njegovim pjesmama gdje je uvijek zastupljena gitara, njegova prva ljubav.

Foto:/jugofonika.pl/
Foto:/jugofonika.pl/

Boja glasa i korištenje starih dalmatinskih izraza su samo doprinijeli njegovoj popularnosti. Dobitnik je brojnih nagrada, a na njegovim policama se našla i prestižna hrvatska muzička nagrada Porin. 
Za sve ljubitelje dobrog provoda i plesa Goran Karan je spremio i repertoar dalmatinskih, latino i romskih pjesama. Koncert preporučujemo onima koji nisu imali priliku slušati ovog izvođača uživo. Cijena ulaznice iznosi 10km.
 
 
 

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO