Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Tajna italijanki

Italijanke ne moraju da idu na dijete te ih ni ne praktikuju, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo dio njihove kulture.

 

Italijanke su poznate po tome da vole da uživaju u hrani, ali to ne znači da će se pomiriti s viškom kilograma. U održavanju vitke linije pomaže im i svakodnevni trik od 15 minuta koji svako može da iskopira.

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, hljeb, tjesteninu, sladoled, vino… Kalorije kontrolišu tako što jedu jednostavne namirnice, stavljaju manje preliva i sosa i jedu male porcije.

Zbog takvog načina konzumiranja hrane Italijanke ne moraju da idu na dijete te ih ni ne praktikuju, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo dio italijanske kulture – kad god su u prilici odu kratko da prošetaju, obično 15 minuta.

Italijanke ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno i to obično nakon obroka. Ali, tokom tih šetnji nećete ih videti da nose aparate za mjerenje koraka ili odjeću za oblikovanje tijela koja potiče znojenje i mršavljenje. Italijanke tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zracima, porazgovaraju sa susjedima ili u šetnju idu s članovima porodice što im je i prilika da se druže.

Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i nauka. Istraživanje objavljeno u časopisu “Diabetes Care” pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa. Istraživanja su pokazala i da je šetnja nakon večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu da “reprogramiraju” bioritam i da vam tako pomognu da bolje spavate, poboljšate probavu, smanjite nalet insulina koji se događa nakon jela i ubrzate metabolizam – i sve to bez da uopće imate osećaj da vježbate.

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO