Petak, 22 Septembra, 2023
No menu items!
NaslovnicaDešavanjaNestlé uklanja 18 000 tona šećera iz proizvoda

Nestlé uklanja 18 000 tona šećera iz proizvoda

Nestlé se obvezao ukloniti najmanje 18.000 tona šećera iz proizvoda koji će se naći na europskom tržištu do 2020. godine.

Zahvaljujući tome, Nestléov asortiman u Europi imat će u prosjeku 5% manje šećera od onog koji se trenutno nalazi na policama trgovina. Ovim potezom Nestlé želi podržati Europsku komisiju i države članice. One bi do kraja godine trebale razviti akcijske planove za unapređenje prehrambenih proizvoda. Ova obaveza smanjenja šećera dio je novih globalnih obaveza kompanija do 2020. One će biti objavljene 7. marta.

Kompanija Nestlé obavezu je najavila na događanju EU-a o pretilosti djece održanom 22. februara na Malti.  Marco Settembri, izvršni potpredsjednik tvrtke Nestlé i direktor za Europu, Bliski istok i Sjevernu Afriku na tom događaju istakao je važnost pravilne prehrane. „Kada jedno od troje djece ima prekomjernu tjelesnu težinu ili je pretilo, jasno je da moramo učiniti više kako bismo im ponudili zdraviji izbor hrane i potaknuli ih na aktivniji način života” – tvrdi on.

Nestlé ulaže u stvaranje zdravijih i ukusnijih proizvoda

Nestlé ulaže u stvaranje zdravijih i ukusnijih proizvoda. To rade tako što uklanjaju šećer, soli i masti te dodaju hranjive tvari poput cjelovitih žitarica. Tako je, npr., Nestlé u posljednje tri godine uklonio 11.300 tona šećera iz proizvoda u Europi koji nisu odgovarali visokim nutritivnim kriterijima kompanije. Osim toga, nedavno je najavljena velika renovacija instant kakao napitka NESQUIK, koji će sadržavati manje šećera po porciji.

Tvrtka Nestlé je, također, nedavno objavila da je pronašla nov način strukturiranja šećera koji će omogućiti značajno smanjenje njegovog udjela u konditorskim proizvodima, istovremeno uz zadržavanje prirodnog okusa.

https://www.youtube.com/watch?v=OW9YIcp4DrY

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO