Saturday, December 10

Zdravi portal i Grand kafa u akciji povodom Bajrama “Idemo na kafu”- Hajde da imamo vremena za druge!

0
Koliko se prijateljstava rodilo, koliko ljubavi razvilo, koliko gostiju i komšija počastilo uz šoljicu dobre Grand kafe… Ove godine u akciji darivanja osoba Zlatne dobi Grand kafa je učestvovala sa poklonima Grand Aroma čiji slogan sam sve kaže: “Sve nas spaja i miris i ukus!”

Već punih pet godina od osnivanja Udruženja Zdravi Tim i pokretanja Zdravog portala i pred ovaj Bajram, sada već tradicionalno kao i prethodnih godina povodom svih vjerskih praznika u saradnji sa Grand kafom iznenadili smo i obradovali osobe Zlatne dobi.

Naši članovi tima u susret Bajramu posjetili su i poklonima Grand kafe obradovali starije osobe iz komšiluka. Posjeta naše ekipe obradovala je mnoge nane. Od svega je kako tvrde najteže to što su većinom same i nemaju s kim ni progovoriti. “Ponekad mi dođu komšije, obiđu, s njima ću i ovu kafu popiti…”rekla nam je jedna od nana.

Nana Muskija koja je u žalosti jer je nedavno izgubila kćerku, koja se borila sa opakom bolešću sve vrijeme naše posjete je plakala. Nije htjela konkretno reći zašto, samo je govorila znam ja dobro šta mi je i kako mi je. Posjeta ovoj nani nam je jako teško pala. Kaže i da joj je juče bio rođendan, a njoj nije ni do čega. Nadamo se da smo makar malo uspjeli da je razgovorimo i koliko-toliko joj uljepšamo dan. Nije krila iznenađenje i zahvaljivala nam se više puta na dolasku kad smo se baš nje sjetili.

Naše humanitarne akcije obilaska starih osoba koje žive same, jesu lijepe priče, ali i jako emotivne i teške. Teško je jer ne možemo uraditi puno više od posjeta, lijepe riječi i poklona… Činjenica je da je ovakvih osoba u našoj sredini jako puno i kada bi svako od nas našao malo vremena i obišao makar po jednu osobu koja živi sama, svima bi nam život bio puno ljepši. Nije to tako puno, malo vremena, malo razgovora i šoljica kafe… Kako pjesnik reče “Sve je to ponekad tako malo, sve je to vidjećeš sasvim dosta!”

Bili smo i kod nane Zile koja je izgubila supruga i dva sina. Jako emotivan susret za nas. Koliko tuge, usamljenosti, ali i snage i sabura samo nosi u sebi. Izboranih ruku i lica veli deder da vidim kako ste nas uslikali, pa nas je i nasmijala.

Pozitivne poruke, lijepe riječi, pa i suze tuge ali i radosnice dočekale su nas i ispratile tokom akcije bajramskog darivanja. Uglavnom svi su nam zaželjeli puno zdravlja i svako dobro nama i Grand kafi, koja ih uvijek iznenadi i obraduje…

Nana Kasema nikada nije imala svoju djecu i tokom posjete kroz drhtav glas, očiju punih suza rekla nam je: “Imam ja svega hvala Bogu, ali eto drago je čovjeku kada ga se neko sjeti i iznenadi, a vi to Boga mi svake godine radite… ”

“Hvala našem vjernom partneru Grand kafi koja uvijek obezbijedi poklone za one kojima je to najpotrebnije. Nažalost, u našoj okolini ovakvih primjera je mnogo, gdje su komšije usamljene i nekada je i samo lijepa riječ dovoljna da usreći nekoga. Upravo zbog toga smo od samog osnivanja Zdravog portala počeli sa ovakvim akcijama darivanja osoba Zlatne dobi u saradnji sa našim partnerima, te se nadamo da ćemo sa Grand kafom nastaviti i u budućnosti ovakav vid saradnje, da iznenadimo i obradujemo što više starih osoba, kojima je za sreću dovoljno sasvim malo, da imaju sa kim progovoriti i popiti kafu. Divan je osjećaj izmamiti osmijeh na izboranim licima tih starih osoba” – istakla je Fatima Nikšić, Brand manager Zdravog portala.

Ovo je ujedno, bila prilika da se još jednom pokaže društvena odgovornost, te da se iskaže solidarnost sa našim najstarijim sugrađanima i na jedan posebno emotivan način uljepša predstojeći praznik Kurban bajram.

Hajde da imamo vremena za druge – Vaš Zdravi portal i Grand kafa!

Komentari
Share.

Comments are closed.