Sve spremno za Sarajevo Wine Fest, domaći vinari udružili snage

0

Ljubitelji vina u glavnom gradu BiH odbrojavaju dane do Sarajevo Wine Festa.

Već sada organizatori su spremni za trinaesti po redu Međunarodni festival vina i gastronomije u Sarajevu, koji će se održati u hotelu Holiday 6. i 7. februara u periodu od 17 do 22 sata.

Festival će okupiti i predstaviti renomirane domaće i regionalne vinarije sa područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije. Putem distributera bit će predstavljena i vina koja dolaze sa područja Francuske, Španije i Italije, te ona koja dolaze sa američkog i australijskog kontinenta.

– Uz prezentaciju vina bit će predstavljena i bogata gastro ponuda predstavnika domaćih proizvođača vrhunskih delicija. Na stolovima, pored vina, naći će se čuveni livanjski sir, proizvodi Udruge ljubuških maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva. Poseban naglasak stavljen je na proizvođače vrhunskih vina okupljenih oko Udruge “Blaž”, koju su osnovali hercegovački vinari mlađe generacije – kaže Naida Kovačević, portparol Sarajevo Wine Festa.

Sarajevo Wine Fest redovno posjećuju diplomatski i akademski predstavnici, ali i brojni pjevači, glumci, umjetnici i sportisti kako bi uživali u vrhunskim vinima.

– Očekujemo dolazak više od 1.000 posjetilaca za koje smo pripremili i specijalna iznenađenja – kaže Kovačević koja dodaje da je Festival prilika da domaći vinari udruženim snagama, prezentirajući svoje vrhunske proizvode, nastupe na domaćem tržištu, a posjetioci kompariraju domaću, regionalnu i stranu ponudu.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.