Sestre Sadiković predstavljale Luksemburg na internacionalnom turniru stonog tenisa u Portugalu

0

Najbolje stonoteniserske i šampionke Luksemburga, sestre Melisa i Enisa Sadiković, učestvovale su na međunarodnom turniru WTT Youth Contender od 11. do 17. maja, koji se održao u Vila Realu, u Portugalu.

Poslije muškaraca, djevojke su došle na red 15. maja i na scenu su stupile sestre Sadiković i Ni Xiaojing koje su zvanično predstavljale Veliko vojvodstvo Luksemburga. Enisa Sadiković je uspjela da se kvalifikuje za glavni teren u obje svoje kategorije. U konkurenciji do 17 godina, Enisa je u šesnaestini finala majstorskom igrom savladala Elisku Stulerovu iz Slovačke. Nažalost, u osmini finala nije uspjela da se suprostavi njemici Mia Griesel od koje je poražena uprkos velikoj borbi. Također u istoj kategoriji i Melisa Sadiković je uspjela da se plasira u finalnu rundu gdje je nažalost savladana od strane njemačke igračice Naomi Pranjković.

Enisa je uspjela da se plasira kao prva u grupi, u kategoriji do 15 godina i došla je do osmine finala u kojem je izgubila od predstavnice Uzbekistana Asel Erkebaeva.

U svakom slučaju naše sportiskinje se nisu obrukale i dostojanstveno su predstavljale Luksemburg, a iz ovog iskustva izašle su još jače i spremnije za nove izazove koji će ih čekati u budućnosti.

Izvor: YULUX Sports

Komentari
Podijeli

Comments are closed.