Thursday, February 9

President predstavlja dvije nove zvijezde: Emmental i Edam učinit će dan još ukusnijim!

0

Praktično pakovanje savršeno narezanog sira dobitna je kombinacija za sve ljubitelje slasnih sendviča

Dobro poznatoj obitelji sireva Lactalisovog brenda President pridružila su se dva nova člana i to u kategoriji polutvrdih rezanih sireva: President Emmental i Edam.

Emmental je polutvrdi kravlji sir koji sazrijeva najmanje šest sedmica da dobije svoj klasični, blago slatkasti okus s mirisom orašastih plodova. Osim privlačnog okusa, sve ljubitelje sira razveselit će vijest da su i Emmental i Edam savršeno narezani te dolaze u praktičnom pakiranju od 100g.

Upravo to ih čini odličnim izborom za pripremu ukusnih sendviča i drugih ukusnih i brzih zalogaja koji će omogućiti još više vremena za uživanje s najbližima, a da u isto vrijeme svakodnevni izazovi i obaveze s lakoćom budu obavljene.

Ako to nije dovoljno, poznato je i da svaki sir ima zdravstvene prednosti. Tako je istraživanje objavljeno u časopisu European Journal of Nutrition zaključilo da umjerena svakodnevna konzumacija sira smanjuje mogućnost razvoja kardiovaskularnih bolesti za 14 posto, a šansa dobivanja moždanog udara manja je za 10 posto. Istraživanje je trajalo 10 godina, a obuhvatilo je 200 tisuća ispitanika.

”Fokus naše poslovne filozofije oduvijek je bio, i ostat će, da našim vjernim kupcima omogućimo svježe, zdrave, prirodne i ukusne mliječne proizvode, proizvedene od svježeg domaćeg mlijeka najboljeg kvaliteta kako bismo zadovoljili njihove potrebe. Ovi sirevi će sigurno postati jedan od svakodnevnih favorita u vašoj porodici, te će vam dan učiniti malo ukusnijim”, naglasio je Adnan Kamber, Brand Manager u Lactalis BH.

Kompanija Lactalis BH nalazi se u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Lactalis BH proizvodi i distribuira mliječne proizvode različitih brendova, od kojih su svakako najpoznatiji Dukat i President.

Godišnje se preradi 45 miliona litara mlijeka u Bosni i Hercegovini zahvaljujući tome što kompanija aktivno podupire više od dvije tisuće farmera i zadruga od kojih otkupljuje mlijeko. Svoje robne marke kompanija prodaje u više od 150 zemalja diljem svijeta.

Sve informacije o ostalim proizvodima u ponudi možete potražiti na: https://lactalisbh.ba/novosti

Komentari
Share.

Comments are closed.