Saturday, December 10

Liga prvaka ponovo dolazi u BiH, futsaleri Mostar SG na odličnom 15-tom mjestu u Europi

0

Futsaleri Mostar Starog Grada Staklorada, osvajača duple krune u našoj zemlji, ponovo će biti domaćini glavne runde Lige prvaka u futsalu, zvanično je potvrđeno iz UEFA-e.

Mostarci su preskočili Preliminarnu rundu Lige prvaka, a najbolji klub u BiH će u ovoj sezoni biti 15. klub Evrope prema koeficijentu.

Mostarci će odmah u Glavnu rundu i opet u liniju B, gdje će samo najbolja ekipa iz grupe ići dalje, a žrijebom će se vidjeti ko će zajedno sa mostarskom ekipom biti u grupi. Žrijeb za Ligu prvaka je 7. jula, preliminarna runda se igra od 23. do 28. augusta, a glavna od 25. do 30. oktobra.

– Nije mala stvar biti 15-ti u Evropi. To je veliko priznanje za našu Bosnu i Hercegovinu, Mostar i klub. Iza ovog uspjeha stoji višegodišnji trud i rad svih ljudi u klubu. Od igrača, trenera, uprave, do naših vjernih navijača bez čije podrške teško da bi bili tu gdje smo sada. Nakon što smo odbranili duplu krunu, želja nam je da napravimo i iskorak u Evropi – kaže Amel Bajgorić, predsjednik  Mostar Starog Grada Staklorada.

Pored Mostaraca domaćini su i Kauno Žalgiris (Litvanija), Liqeni (Kosovo), Shkupi 1927 (Sjeverna Makedonija) u liniji B, te u liniji A, iz koje tri ekipe idu dalje, Novo Vrijeme (Hrvatska), Anderlecht (Belgija), United Galati (Rumunija) i Luxol St. Andrews (Malta).

Komentari
Share.

Comments are closed.