Thursday, February 9

Futsaleri Mostar SG slavili u Tuzli, odbranili duplu krunu i pokazali da nemaju konkurencije u BiH

0

Futsaleri Mostar Starog Grada Staklorada večeras su rezultatom 5-3 slavili na gostovanju kod FC Tuzla Salinesa i zasluženo osvojili šampionski pehar.

Mostarci su i u sezoni 2021/22 potvrdili da su posljednjih godina najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini i ponovo su osvojili duplu krunu.

Regularni dio utakmice završen je rezultatom 2:2. Baš kao što je bilo i u prethodnim okršajima u ovoj finalnoj seriji, i ovaj put meč je bio neizvjestan i samo jedna od četiri utakmice nije otišla u produžetke.

Tuzlaci su odlično otvorili utakmicu i poveli rezultatom 2-0 preko Denija Imširovića i Benjamina Avdić, koji su bili precizni u 3. i 12. minuti, da bi u 16. Samir Gosto smanjio na 2:1.

Sve do 33. minute čekalo se na naredni gol, a pogodio je Bilal Jelić nakon sjajnog solo prodora. Regularni dio susreta završen je rezultatom 2:2. U 41. minuti Slobodan Rajčević pogađa za vođstvo gostiju. Isti igrač je pogodio u 42. minuti za 4:2. U 49. minuti svoj drugi gol je postigao Gosto. U posljednjoj minuti, Edin Imširović je postavio konačnih 5:3.

– Nije mala stvar odbraniti duplu krunu. Drago mi je što Mostar SG pravi historijske rezultate u BiH i što će ova ekipa zlatnim slovima biti upisana u bh. sportu – kaže Amel Bajgorić, predsjednik  Mostar SG Staklorada.

Komentari
Share.

Comments are closed.