Druga samostalna izložba Tamare Vučinić

0

U petak, 25. septembra 2020. godine, sa početkom u 18 sati  u galeriji Kulturno-sportskog centra Vogošća će biti otvorena Druga samostalna izložba Tamare Vučinić.

Tamara Vučinić je amaterska slikarka rođena u Sarajevu, koja za sebe kaže da slikarske tehnike ne poznaje baš najbolje, no da ima ono važnije, a to su strast i ljubav. Tamara Vučinić kaže: „Umjetnost sama po sebi je dar, ljepota i ljubav. Da li je potrebno biti akademac da bi sebe zvao umjetnikom? Naravno da ne. Svi posjedujemo određene talente i načine kako iskazujemo sebe. Ovo je moj način.”

Tamaru kao slikarku amaterku krasi poseban senzibilitet i nesvakidašnji umjetnički izraz. Prva samostalna izložba Tamare Vučinić je upamćena po tome da je to bio prvi kulturni događaj u Sarajevu nakon perioda proglašenja prirodne nesreće i zabrane održavanja javnih događaja. Zbog velikog interesa javnosti izložba je, umjesto planirana tri dana, trajala više od dvije sedmice.

Pozivamo građanke i građane da posjete izložbu koja će biti otvorena od 25.-27. septembra u Kulturno-sportskom centru Vogošća.

Više informacija o umjetnici dostupno putem linka: https://bit.ly/TamaraVucinicArt

Komentari
Podijeli

Comments are closed.