Blizanci dijele posebnu i neraskidivu vezu

0

Veze između braće i sestara su uvijek posebne. Međutim, povezanost koju dijele blizanci, bilo da se radi o jednojajčanim ili dvojajčanim je fascinantna. 

Porast broja blizanačkih trudnoća u današnje vrijeme nije iznenađujući jer se sve više trudnoća radi vještačkom oplodnjom. Na začeće blizanaca utiču godine majke, njena visina, težina, razne hormonske terapije, ali i genetski faktor.

Po čemu je posebna trudnoća i život sa blizancima
 Samo jedna od 80 trudnoća je ona sa blizancima

Jednojajčani blizanci nisu toliko česti i njihov procenat iznosi 3 do 5 na hiljadu rođene djece. Dvojajčanih blizanaca je više i u slučaju vještačke oplodnje najčešći je slučaj sa rađanjem oba pola. 

Posebnost blizanaca se očituje od najranije dobi

Još kao bebe blizanci su u stanju da razviju posebnu vezu i uz pomoć nje jezik koji samo oni razumiju. Taj unikatni jezik im služi za skrivenu komunikaciju, a razvija se oko druge godine života. Radi se o nezrelom i patološkom govoru koji je potpuno nepravilan, ali njima potpuno razumljiv. 

Njihovo ponašanje u stomaku tokom trudnoće pokazuje da rade kao tim i slušaju potrebe onog drugog. Često se nađu u smiješnim i simpatičnim situacijama dok se igraju, gurkaju ili ljube. U svom odraslijem dobu blizanci su pokazali da su njihove veze mnogo čvršće od klasičnih veza braće i sestara. Poznati su slučajevi gdje je njihova telepatija toliko razvijena da osjete raspoloženja, bol, tugu i sreću svog brata ili sestre blizanca. Također, pokazalo se da skoro najveći broj ljevaka u svijetu čine blizanci. 

Identical indian twin sisters

Pored činjenice da nekada ne možete prepoznati razlike među njima, važno je da zapamtite da su blizanci ipak individue. Čine nerazdvojnu jedinku, ali ipak svaki od njih ima svoj karakter i drugačiju ličnost. 

Komentari
Podijeli

Comments are closed.