Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!
NaslovnicaLifestyleProljeće je vrijeme za stvaranje novog biljnog carstva

Proljeće je vrijeme za stvaranje novog biljnog carstva

Proljeće je vrijeme buđenja, vrijeme za obnavljanje i osvježenje postojećih zelenih oaza ili za stvaranje novog biljnog carstva. Radova u vrtu u ovo doba godine ima i previše, ali krajnji rezultati pokazat će nam kako se sav trud isplati.

Proljeće je najljepše doba godine. Vrijeme kad dani postaju duži, a sunce sve češće dolazi na naše prozore. Drveće zeleni, a rano proljećno cvijeće cvijeta u živopisnim bojama pokazujući nam svoju ljepotu, raskoš i boju. Pravo je vrijeme za male vrtne radove i sadnju cvijeća kako biste mogli da uživate u svim čarima prirode na svojoj terasi ili u bašti.

S obzirom na to da promjenljivi vremenski uslovi s kojima se susrećemo u rano proljeće znaju da iznenade, osetljivije vrste biljaka potrebno je zasaditi u zaštićenom prostoru kako bi sjeme preživjelo povremeni mraz.

U vrtu se mogu posaditi neke vrste lukovičastog cvijeća, kao što su gladiole, a u zaštićenim prostorima se mogu posijati  sjemenke i lukovice koje ukoliko želite možete da presadite vani kada za to budu optimalni uslovi.

Osim gladiola, popularne su i petunije, a u rano proljeće možete da posadite i miosotis, zumbule, karanfile, salviju i lobeliju.
vjesnici-proljeca-znak-su-da-se-zivot-nakon-zimskog-sna-budi-900x600-20160414-20160408105954-7f150162711304a016346e39b01e0047
Budite kreativni, dodajte sitnice i detalje, jer svako cvijeće je lijepo samo od vaše mašte i kreativnosti zavisi kako ćete urediti prostor oko sebe u kojem ćete uživati.

Uživajte u cvijeću i proljeću…

OBJAVE IZ KATEGORIJE

Najnovije objave

PREPORUČUJEMO