Znate li zašto se žene odljubljuju?

0

Kao što postoje pravila zaljubljivanja, postoje i znaci koji su uvod u odljubljivanje. Ženama je nekada to teško priznati, ali kada njihove iluzije o princu na bijelom konju počinju da nestaju ljubavi je kraj.  Zapostavljanje i previše opuštanja, samo su koraci koji vode ka njenom hladnijem srcu.

Ne osjeća poštovanje

Svaka žena voli da osjeća poštovanje. Ona mora dobijati pažnju, da joj se pokazuje koliko znači i koliko je njena uloga nezamjenjiva. To je najbolji način za očuvanje veze, a svaka žena uzvratit će višestruko partneru koji joj pokaže poštovanje.

Nedostatak intimnosti

Psiholog Juddith Sherwer kaže da svaka žena koja osjeća povezanost s partnerom, ima veliki potencijal za ljubav. – Većina ljudi povezuje intimu sa seksom. Ali, to nije slučaj. Prava intima o kojoj žene maštaju je ona vrsta povezanosti i kad niste zajedno, kada osjećate i razmišljate kao jedno – kaže on.

Nekom drugom je zanimljivija

Ako žena vidi da joj drugi laskaju, otvaraju vrata, ustupaju mjesto, a ne njen partner, veza će biti vidno uzdrmana. Žena mora da zna da je poželjna i to svom partneru.

Komentari
Podijeli

Comments are closed.