Zdravi Portal i Pharma Maac zajedno sa MladiCama obilježili Zlatni septembar

0

Protekle sedmice predstavnici Udruženja Zdravi Tim koje se bavi humanitarnim radom i edukacijom o unapređenju zdravih stilova života, a izdavač je Zdravog Portala i predstavnici firme Pharma Maac koja nudi proizvode i usluge za bolji i zdraviji život, posjetili su Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka i simbolično darivanjem MladiCa obilježili Zlatni septembar- mjesec podizanja svijesti o dječijem raku.

Pharma Maac je  zastupnik i distributer proizvoda iz cjelokupnog terapeutskog lanca: bolnica, apoteka, prodavnica, pacijenata i krajnjih korisnika. Neki od brendova Pharma Maaca Orthomol, Weleda, Rabenhorst i Wellion koji su jako korisni u jačanju imuniteta kao i namijenjeni za onkološke pacijente, našli su se u poklon paketima koji su tokom ovog druženja uručeni MladiCama, mladim članovi Udruženja Srce za djecu, koji su se borili ili se još uvijek bore sa rakom.

„Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti prijatelje koji žele svojim doprinosom u vidu zdravih proizvoda, da pomognu našim mladima u očuvanja svoga zdravlja za koje su se lavovski borili. Lijepo je imati ovakvu podršku i znati da će jedan ovakav paketić olakšati održavanje dobre kliničke slike. A znamo da je to jako važno nakon liječenja malignih bolesti. Mjesec septembar jeste mjesec kada podižemo svjesnost o tome da borba traje i nakon izlječenja.„ rekla je Aldina Selimagić Šljivo, psiholog Udruženja Srce za djecu koja je bila naš domaćin tokom posjete.

Druženju su prisustvovale i neke od MladiCa koje su se zahvalile Zdravom Portalu i Pharma Maacu na posjeti i poklonima.

Advija Džambas, MladiCa: „Septembar je mjesec podizanja svijesti o raku kod djece, vrijeme kada kroz različite kampanje nastojimo ukazati na mukotrpnu borbu protiv raka, a da radimo prave stvari vidimo u odgovoru okoline.  Podršku nam pružaju kako pojedinci tako i društveno odgovorne kompanije. Od srca im se zahvaljujemo na poklonima, koji će u ovo teško vrijeme, vrijeme pandemije i sezonskih gripa ojačati naš imunitet i pozitivno uticati na naše zdravlje – najveću blagodat.“

Samir Hožbo, MladiCa: “Hvala puno Orthomolu i Zdravom portalu što su nas obradovali divnim paketima koji su puni zdravih preparata koje mi svi redovno koristimo s obzirom na naše potrebe.”

“Prije svega želim da se zahvalim na nesebičnoj gesti koja meni mnogo znači, članovima Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka, MladiCama kao i djecici i njihovim porodicama koji u ovim trenucima prolaze kroz jedan težak period. U ovome teškom periodu koji nas je pogodio, male stvari znače mnogo. Ono što nam uvijek ispuni naša srca je kada se neko sjeti nas, malih velikih boraca – Hvala vam velika.” poručila je MladiCa Amila Dudo .

Lamija Adilović, MladiCa: ”Od srca hvala što i u ovom teškom periodu koji nas je sve zadesio, vi ipak mislite i na nas, velike i male borce! Jako sam sretna sto postoje ljudi poput vas koji nesebično pružaju pomoć onima kojima je ona zaista najpotrebnija. Sretna sam što ste donijeli osmijeh na mnoga lica. Svaki vid podrške nam itekako znači. Hvala vam!”

U ime Zdravog Portala i MladiCa hvala Pharma Maacu, našem vjernom partneru koji je obezbijedio poklone.

PHARMA MAAC uvijek nastoji posvetiti pažnju onima kojima je ta pažnja posebno važna. Razumijevanje i zanimanje kroz šta prolaze djeca i mladi oboljeli od raka moramo svi pokazati i podržati ih u njihovoj borbi.” -poručili su iz ove društveno odgovorne kompanije.

Cilj Zlatnog septembra i jeste da podignemo svijest o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja.

Pozivamo sve vas da zajedno sa nama pozlatite ovaj septembar i kupovinom zlatne vrpce i posebno dizajnirane zlatne maske pružite podršku djeci oboljeloj od raka i pomognete da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje…

Zlatni septembar

„Život poslije raka…

Borba se nastavlja“ Budi zlatan!

Komentari
Podijeli

Comments are closed.